Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария

...
Българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и общество Мария
Коментари Харесай

Еврокомисарят Мария Габриел: Борбата с незаконното съдържание в интернет и киберсигурността са условие за сигурност на гражданите онлайн


Българският еврокомисар по въпросите на цифровата стопанска система и общество Мария Габриел взе присъединяване в срещата на Съвместната парламентарна група за надзор на Европол, чийто хазаин беше София. Тя обърна внимание на две основни тематики – битката с противозаконното наличие и киберсигурността.

" Тези тематики са неделимо свързани. Затова бих обобщила нашата политика в тези две области с едно просто изречение: Да създадем интернет несъмнено и надеждно място за европейските жители. Решенията ни би трябвало да се основават на съдействие и присъединяване на всички заинтригувани страни – европейските институции, управляващите, отговарящи за използването на закона, цифровите платформи, гражданското общество ", акцентира Мария Габриел.

Българският еврокомисар показа ограниченията, които Европейската комисия предложи за отговор на провокациите. На 1 март беше оповестена рекомендация за битката с противозаконното наличие онлайн, а броени месеци преди този момент и известието, задаващо рамката на комплексните дейности. " Нашата цялостна политика е ясна: това, което е нелегално отвън мрежата, остава нелегално и вътре в нея. Става дума за закононарушения като половата употреба на деца или подбуждане към тероризъм. Не можем да приемем обстановка, в която такова наличие употребява интернет за нездравословни цели. Наша задача е да защитим жителите от такива вреди, само че също по този начин и да запазим доверието, което европейците имат към онлайн средата. Работим за това "., съобщи българският еврокомисар.

Тя осведоми, че до края на предходната година, виновният отдел в Европол е оценил общо 42 066 наличия. Тази аналитична работа докара до 40 714 решения за сигнал към способените управляващи, засягащи повече от 80 платформи на повече от 10 езика. Средно 86% от наличията, за които е сигнализирано, са били отстранени. Мария Габриел поздрави Европол за тези резултати, само че прикани за възстановяване на успеваемостта с оглед опасенията по отношение на процедурите, които би трябвало да се употребяват по отношение на дребните платформи, към които се реалокира наличието с терористичен темперамент. По отношение на автоматизираните средства за засичане и унищожаване на нелегално наличие, тя предизвести, че би трябвало да има развой на наблюдаване и на човешка инспекция на наличието, с цел да се избегнат неверни решения, които не съблюдават правото на свободно изложение на потребителите.

По отношение на киберсигурността, еврокомисарят Мария Габриел дефинира като основни съдействието и координацията. " Сътрудничеството би трябвало да бъде сред националните управляващи, само че също и сред организациите, органите и институциите на Европейския съюз. Мога да потвърдя, че съдействието сред Европол и ЕНИСА работи. Винаги може да се реализира повече и би трябвало да се движим в тази посока. Даваме си сметка за нашите лимитирани запаси и би трябвало да сме сигурни, че те се употребяват по допустимо най-хубавия метод. Виждаме какъв брой значима е координацията по време на огромни кибер офанзиви и по тази причина Европейската комисия представихме рекомендация за координирана реакция в такива случаи. Приветствам напъните на Европол за създаване на протокол за съдействие с локалните правоприлагащи органи при положение на рецесия с киберсигурността. Имаме потребност от общ метод и потенциал за бърза реакция с жертвите и създателите на хакерски атаки ", акцентира Мария Габриел.

Българският еврокомисар акцентира мощно, че онлайн светът отваря неповторими благоприятни условия, само че би трябвало да останем нащрек, тъй като не липсват опасности в тази среда. " Ние имаме отговорност да подсигуряваме сигурността и отбраната онлайн, както го вършим и отвън мрежата. ", заключи Мария Габриел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР