Българският еврокомисар Мария Габриел ще създава нови перспективи за нови

...
Българският еврокомисар Мария Габриел ще създава нови перспективи за нови
Коментари Харесай

Българският еврокомисар Мария Габриел е с портфейл иновации и младеж


Българският еврокомисар Мария Габриел ще основава нови вероятности за нови генерации с портфейл нововъведения и юноша. Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен при представянето на ресорите на новата Европейска комисия в Брюксел.

Мария Габриел работи с безрезервност в ресора на цифровите технологии, а в този момент ще основава вероятности за новите генерации, сподели Урсула фон дер Лайен. Тя заяви, че досегашният еврокомисар по политиката за съседство и разширение Йоханес Хан, в новата Европейска комисия ще дава отговор за администрацията.

В началото на своето изявление Урсула фон дер Лайен благодари на Жан Клод Юнкер и сподели, че е научила доста от него.

Искам комисия, която да води с увереност, която да се концентрира с главните проблеми и да откри отговори, съобщи Урсула фон дер Лайен. Тя добави, че с екипа си ще работи за по-силна Европа в международен проект и нов подтик за европейската народна власт.

Искам тази комисия да бъде гъвкава и съвременна, да бъда ръководител на колегиум, който се вслушва в Европа и желанията на европейските жители, сподели още тя.

Нашите цели са също да понижим административната тежест, когато сътворяваме нови закони – тогава също ще прилагаме правилото на заменяне. Искаме да понижим бумащината, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Франс Тимерманс ще бъде изпълнителен зам.-председател за европейския зелен контракт. Искам Европа да бъде експортьор на най-хубави практики и той ще води работата по европейския зелен контракт и ще води работата по климата, сподели още Дер Лайен.

Маргрете Вестагер ще води работата по цифровата Европа, заяви ръководителят и добави, че Вестагер ще координира работата си с комисаря по конкуренцията, нововъведения и младежта, претовареност и правораздаване.

Валдис Домбровскис ще управлява работата по стопанска система в интерес на хората. Той също ще бъде комисар по финансовите услуги.

Силви Гулар ще води активността по промишлена политика и обединен дигитален пазар.

Запазването на върховенството на закона ще остане на главен приоритет за Европа, точно по тази причина комисар по въпросите на правораздаването ще е Дидие Рейндерс.

Искаме да дадем нов подтик на демокрацията, значимо е гласът да бъде чут и всеки да може да взе участие в метода, по който обществото е построено, сподели още Урсула фон дер Лайен.

Еврокомисар по районната политика ще е Дубравка Шуица от Хърватия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР