Българският еврокомисар Мария Габриел откри в Брюксел Срещата на върха

...
Българският еврокомисар Мария Габриел откри в Брюксел Срещата на върха
Коментари Харесай

Мария Габриел: 1 милион таланти в иновациите до 2025г. е постижима цел за ЕС

Българският еврокомисар Мария Габриел откри в Брюксел Срещата на върха на Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT).

Мащабната демонстрация събра над 6000 новатори, бизнесмени, вложители от цяла Европа, за разискване на бъдещето на европейската политика в региона на нововъведенията. Само три месеца след издание на .

„ Една от водещите пет начинания на Новата европейска иновационна стратегия е поддръжката за европейските гении. Разчитам на опита на Европейския институт за нововъведения и технологии, с цел да осигурим образование на 1 милион гении до 2025 година Необходима ни е поддръжката от всички – от университетите, работодателите, от районното и локално равнище, страните членки. Само дружно ще превърнем амбициозната цел в следствие “, означи Мария Габриел.

Инициативата ще даде образования в дълбокотехнологични области, като да вземем за пример авангардни материали, изкуствен интелект, биотехнологии, роботика. Обучителните стратегии ще бъдат отворени за всички равнища на образованието – от учениците в междинните учебни заведения до студентите в университетите.

За да се реализира задачата на самодейността, заинтригуваните страни се предизвикват да поемат „ задължения “, обединявайки се в общественост от сътрудници. Така да вземем за пример, от доставчиците на образование – учебни заведения, центрове за професионално образование, висши образователни заведения, се чака да дадат достъп до своите курсове на специфичен уеб страница. От работодателите се чака да търсят партньорства, с цел да намират по-бързо гении с нужните умения, а от браншовите асоциации – да разработят курсове за повишение на квалификацията съгласно характерните за бранша потребности. Това ще разреши на страните членки да намират сътрудници, които могат да предложат ефикасни дълбокотехнологични решения на съответни провокации. 

„ Европейският институт за нововъведения и технологии е най-голямата иновационна екосистема в света и е в основата на доста европейски истории на триумфа. Днес насочваме запаси и сплотяваме старания, с цел да обогатим набора от налични курсове за образование в дълбокотехнологични области. Вярвам, че посредством разширение на достъпа до образование и новия вид съдействие сред бизнеса и доставчиците на образование, амбициозната ни цел ще се трансформира в действителност. С тази самодейност си даваме късмет Европа да се съобщи като водач в новата вълна от нововъведения посредством своите гении “, заключи българският еврокомисар.

Повече информация по отношение на самодейността: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР