Българският евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел и нейни колеги настояват

...
Българският евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел и нейни колеги настояват
Коментари Харесай

Ще има ли скоро универсално зарядно за мобилни устройства?

Българският евродепутат от ГЕРБ Ева Майдел и нейни сътрудници упорстват да се вкара универсално зарядно за всички мобилни устройства в Европейски Съюз.

" Става въпрос освен за смарт телефоните, само че и таблети, устройства за електронни книги, смарт часовници, дребни камери и други сходни дребни смарт устройства ", заяви Ева Майдел в писмо до Европейската комисия.

В него се показва още, че годишно изхвърляме над 51 тона остарели и ненужни зарядни за мобилни устройства, което е екологичен проблем, който може да се реши елементарно на европейско равнище.

Ева Майдел, която е член на комисията на Екологичен потенциал за вътрешен пазар и отбрана на потребителите, добавя, че по този въпрос се работи от 10 години, само че досега няма задължаваща европейска регулация.

„ През 2011 година най-големите производители на мобилни устройства се включиха в меморандум за непринудено потребление на универсално зарядно. След няколко години това непринудено съглашение изтече и беше подписано единствено от някои от участниците, което ги слага в по-неудобна позиция от конкурентна позиция. Освен това, меморандумът се отнасяше единствено за мобилните телефони. С навлизането на технологиите за бързо зареждане още веднъж всяка компания залага на свои решения, евентуално в опит да задържи клиентите си и за други артикули, тъй като никой не желае да носи 3 разнообразни зарядни, когато отива на отмора или в командировка. Затова настояваме до края на мандата си през юни 2019 година Европейската комисия да одобри обединен стандарт “, се споделя още в писмото на евродепутатите до Европейска комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР