Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с главния

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с главния
Коментари Харесай

Ева Майдел се срещна с главния изпълнителен директор на IBM Джини Ромети

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се срещна с основния изпълнителен шеф на американския софтуерен колос IBM Джини Ромети на 27 ноември 2018г. в Брюксел. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

„ IBM e една от фирмите, които давам за образец с регулярния разговор, който организираме на европейско равнище. Това е третата среща с госпожа Ромети, която демонстрира, че американските софтуерни компании от ден на ден осъзнават значимостта да се преценяват с европейското законодателство. Редовните диалози с тези компании са основни по две аргументи. Първо за нас е значимо те да бъдат виновни за построяването на доверието в новите технологии като съблюдават разпоредбите за отбрана на данните. Второ, ние би трябвало да създадем удобни условия за тези мултимилиардни компании да влагат инфраструктура и в образования на жители в Европа. “

Това съобщи Ева Майдел след срещата, отдадена на цифровата конкурентоспособност.

Джини Ромети е основен изпълнителен шеф на IBM от 2012г. Списание Форбс я дефинира за една от десетте най-влиятелни дами в света за 2018г.

Под нейно управление компанията се трансформира в международен водач в даването на облачните услуги, развиването на изкуствения разсъдък и киберсигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР