Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за повече европейско

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев призова за повече европейско
Коментари Харесай

Емил Радев иска повече европари за пътищата у нас

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев прикани за повече европейско финансиране за пътища и пътна инфраструктура за най-уязвимите елементи на Европа. Той взе присъединяване в пленарното съвещание в Страсбург по отношение на сигурността по европейските пътища.

„ Държавите от Централна и най-много Източна Европа имат потребност от спомагателна помощ под формата на европейски средства, с цел да наваксат с построяването на своята пътна инфраструктура. Липсата на автомагистрали, обходни пътища за товарни коли и прилежащата им пътна инфраструктура са спомагателна спънка за унищожаване на бариерите пред целостта на единния пазар “, означи Радев.

„ Такива зони сега липсват съвсем в целия Европейски Съюз. Необходимо е да бъдат основани паркинги и места за отмора, снабдени със съответната технология за сигурност, както за водачите, по този начин и за самите товари. Те би трябвало да обзет както главните пътни артерии в Европа, по този начин и основните пътни възли във всяка обособена държава-членка “, добавя още той.

„ Не на последно място, обсъждайки въпроса с сигурността на пътя, е редно да бъде наранена и тематиката с гъстотата на пътната мрежа и трафика, а също по този начин да се вземат поради и стандартите за сигурност и автомобилния парк в Европа “, счита още евродепутатът. По думите му всяко закъснение, всяка спънка пред придвижването на дадена стока, услуга или човек в границите на Съюза е директна загуба за европейските компании и тяхната конкурентоспособност. „ Всичко това обаче не би трябвало да става за сметка на изгубени човешки животи и разрушени семейства”, съобщи в умозаключение Емил Радев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР