Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подкрепи присъединяването на ЕС

...
Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев подкрепи присъединяването на ЕС
Коментари Харесай

Е. Радев е за присъединяване на ЕС към Конвенцията за признаване на съдебни решения на трети държави

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев поддържа присъединението на Европейски Съюз към Конвенцията за признаването и осъществяването на задгранични правосъдни решения по цивилен или търговски каузи. Темата беше дискутирана на съвещание на правната комисия на Европейския парламент, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Като докладчик от страна на ЕНП Емил Радев изрази позицията, че Екологичен потенциал би трябвало да даде своето утвърждение за присъединението. По думите му по този начин ще се усъвършенства достъпът до правораздаване в международен мащаб, ще се понижат рисковете, само че и разноските, свързани с разрешаването на трансгранични правосъдни разногласия.

В рамките на полемиката българският евродепутат посочи нуждата Европейската комисия да се ангажира със прецизното съблюдаване на процедурите по член 218 от Договора за действието на Европейски Съюз. Това значи да се издава план на решение при всеки един случай на присъединение на трета страна към Конвенцията, без значение дали има или не възражения.

„ По този метод ще бъдат спазени освен прерогативите на всички участващи институции и в частност на Европейския парламент, а и ще бъдат предотвратени възможни отводи на държавите-членки да ползват Конвенцията заради установени процесуални нарушения”, стимулира се Емил Радев. Според него точно по този начин ще се подсигуряват гладко използване на Конвенцията и по-голяма правна сигурност за жителите и бизнеса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР