Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев проведе работна среща с

...
Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев проведе работна среща с
Коментари Харесай

Емил Радев проведе среща с председателя на австралийския Сенат Скот Райън

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев организира работна среща с Председателя на австралийския Сенат (Горната камара на австралийския Парламент) - уважаемия Скот Райън. Основна тематика на диалога бе битката с дезинформацията и подправените вести в подтекста на идните европейски избори през май 2019г. Българският представител срещна Председателя на Сената с подхванатите и обсъждани ограничения, включително законодателни начинания, на европейско равнище. В същото време Сенатор Райън показа провокациите пред Австралия, свързани с подправените вести и организирането на избори.

По-конкретно, Емил Радев разяснява предложенията на Европейската комисия, засягащи сигурността на европейските избори, като да вземем за пример рекомендацията за основаване на мрежа за съдействие в региона на изборите, онлайн прозрачността, отбраната против произшествия с киберсигурността и битката с акции за дезинформация. Той показа още насоките по отношение на използването на Общия правилник на Европейски Съюз за отбраната на данните, направени в резултат на абсурда с Кеймбридж Аналитика, както и препоръчаните финансови наказания за политическите партии, нарушаващи разпоредбите. Особен интерес у Председателя на австралийския Сенат провокира законодателното предложение за въвеждане на по-строги правила по отношение на финансирането на европейските политически партии и прозрачността на политическата онлайн реклама.

Емил Радев и Сенатор Райън разискаха още провокациите пред свалянето на терористично наличие онлайн, подхванатите ограничения от законодателите в Европейски Съюз и Съединени американски щати, както и ролята на обществените мрежи и онлайн платформите като цяло. Емил Радев изясни законодателните оферти, показани от Европейската комисия, касаещи премахването в границите на 1 час на терористично наличие онлайн, както и препоръчаните механизми тези правила да се съблюдават от платформите.

Не на последно място, Председателят на австралийския Сенат и българският евродепутат разискаха сигурността на изборите и другите способи за осъществяване на избори в Европейския съюз, Съединени американски щати и Австралия, както и методите за отбрана на осведомителните системи, употребявани по време на изборния развой.

В умозаключение и двамата подчертаха смисъла на интернационалните старания и съдействие в битката с дезинформацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР