Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета, заяви съпредседателят на

...
Българският енергиен суверенитет днес е на трупчета, заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Огромна лъжа на Борисов! Колко азерски газ ще потече към България?

”Българският енергиен суверенитет през днешния ден е на трупчета ”, съобщи съпредседателят на ”Демократична България ” Христо Иванов от мястото на градежа край Кърджали на газовия интрконектор с Гърция. В отговор на информацият от Министерски съвет, че скоро към България потича азерски газ, Христо Иванов запита реторично какъв брой азерски газ ще минава през реверсивната връзка.
От тази реверсивна връзка зависи България да има енергиен суверенитет, сподели Христо Иванов и предвижда, че ще бъдат нужни години, с цел да бъде приключено трасето на интерконектора с Гърция.

" Това е следващата голяма неистина на Бойко Борисов - този човек, който се трансформира в синоним на лъжата в българската политика, който жонглира с всевъзможни полуистини и операции, с цел да прикрие обстоятелството, че България е на колене пред Путин и Ердоган и че се случва това, което е от интерес на Кремъл, а не това, което е от интерес на България ", сподели Христо Иванов.

По думите на някогашния правосъден министър от кабинета " Борисов-2 " по този начин ще бъде, до момента в който имаме това ръководство, което поради своята корумпираност и загнилост от дълго време е продало българския народен интерес на който има предпочитание да го купи.

Иванов съпостави строящата се от 2009 година междусистемна газова връзка с Гърция и скоростното създаване на българската част от така наречен Турски поток.

Едната тръба се строи от 11 години и занапред ѝ следва да прекоси неразбираемо за какво дъното на язовир " Студен бунар ", въпреки че от нея сериозно зависи диверсификацията на източниците, а не просто на трасетата. Другата - " Руски поток, която беше построена с непрекъснато изпитание, на която Бойко Борисов заложи надали не целия си капитал и остана с цената на всичко на власт, с цел да може да приключи своя ангажимент към Путин и Ердоган и която, когато бъде открита, Борисов ще се опита да покрие новината с това, че България е почнала да получава азерски газ и от 1 януари в действителност енергийната диверсификация била действителност ", сподели Христо Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР