Българският енергиен холдинг обмисля вариант за придобиване на собственост в

...
Българският енергиен холдинг обмисля вариант за придобиване на собственост в
Коментари Харесай

БЕХ обмисля да придобие собствеността в Топлофикация София

Българският енергиен холдинг обмисля вид за придобиване на благосъстоятелност в „ Топлофикация София “. Целта е дълготрайното решение на казуса със отговорностите на топлофикационното сдружение.

Това бе обявено по време на брифинг в Министерството на енергетиката от изпълнителният шеф на БЕХ Валентин Николов и заместник-министъра на енергетиката Мирослав Дамянов.

София няма да остане на студено, само че топлофикационното сдружение, което в този момент е общинско, може да стане държавно.

Заради насъбраните задължения в размер на 719 милиона лв. Българският енергиен холдинг ще изиска това от принципала - Министерството на енергетиката, като опция за дълготрайно решение на въпроса със отговорностите на столичната " Топлофикация ", съобщи изпълнителният шеф на БЕХ Валентин Николов:

„ Ние с преднамерено писмо -  на следващия ден или вдругиден, ще предложим на нашия принципал да се сътвори работна група сред Министерството на енергетиката, Столична община, „ Топлофикация “, „ Булгаргаз “ – надлежно основатели ще бъдем ние, за решение на казуса дълготрайно и възможното придобиване на благосъстоятелност в „ Топлофикация “, като вероятен вид на решение на казуса. При всички случаи  инвестициите, които са нужни да се създадат в „ Топлофикация София “, Български енергиен холдинг “ е в положение да направи “.

Мярката занапред ще се разисква.

Работна група от представители на Столичната община, " Топлофикация ", министерството и БЕХ ще разискват предлагането в идващите дни, а като краткотрайно решение от " Булгаргаз " оферират енергийният холдинг да изкупи вземанията на „ Топлофикация София “.

Краткосрочното решение с изкупуването на отговорностите към " Булгаргаз " в размер на 121 милиона лв., даже и да се случи, ще докара до обострянето на казуса още веднъж през ноември.

Затова са нужни по-категорични дейности, уточни заместник-енергийният министър Мирослав Дамянов:

" София няма да остане на студено. Това не значи, че един проблем, който се влачи десетилетие, би трябвало да продължава да се влачи по същия метод ".

Задълженията на сдружението през последните дни понижиха с 10 милиона лв., които бяха преведени на " Булгаргаз ", написа bnr.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР