Българският енергиен холдинг направи смени в ръководствата на Мини Марица

...
Българският енергиен холдинг направи смени в ръководствата на Мини Марица
Коментари Харесай

Енергийният холдинг смени ръководствата на няколко компании в енергетиката

Българският енергиен холдинг направи смени в управленията на " Мини Марица Изток ", Националната електрическа компания, в съвета на шефовете на " АЕЦ Козлодуй-Нови мощности " и на оператора на газовата връзка с Гърция. 

С решение на холдинга за изпълнителен шеф на „ Мини Марица-изток “ е назначен Тодор Тодоров, който е заемал длъжността от 2009 до 2011 година и през януари 2022 г. 

В Съвета на шефовете на НЕК влиза Деян Иванов, някогашен помощник в парламентарната комисия по енергетика. Приета е и оставката на Свилен Спасов като член на Съвета на шефовете на „ АЕЦ Козлодуй - Нови мощности “ ЕАД. Мястото му заема Георги Добрев, който е с дълготраен опит в региона на енергетиката. 

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на „ АЙ СИ ДЖИ БИ ” АД - на мястото на Момчил Ванов като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в региона на енергетиката, като е заемала длъжности в Дирекция „ Правна “ в „ Булгаргаз ” ЕАД - основен юрист, заместник-директор на дирекция и шеф на дирекция. 

Предстои привикване на общо заседание на акционерите на „ АЙ СИ ДЖИ БИ ” АД за взимане на решение. Промените влизат в действие от деня на регистриране на решенията в Търговския указател към Агенцията по вписвани до осъществяване на нови конкурсни процедури, показват от Българския енергиен холдинг.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР