Българският Червен кръст има готовност да предостави хуманитарна помощ на

...
Българският Червен кръст има готовност да предостави хуманитарна помощ на
Коментари Харесай

БЧК има готовност да предостави хуманитарна помощ на Турция

Българският Червен кръст има подготвеност да даде филантропична помощ на Турския Червен полумесец (ТЧП) за потребностите на потърпевшото население от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 година

БЧК е в подготвеност да даде от бедствения си запас 1000 спални комплекта, които включват походни кревати, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, горни и долни чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи и хавлии; в допълнение 1000 одеяла и 1000 комплекта спални чаршафи. От взаимния катастрофален запас на Българския Червен кръст и на Турския Червен полумесец могат да бъдат предоставени 300 кухненски комплекта с посуда за хранене, 300 фамилни палатки, 300 радиатора, 1000 матрака и 3000 вълнени одеяла.

В подготвеност да отпътува за Турция е и екип за търсене и избавяне от 12 души с 5 кучета от Планинската избавителна работа на БЧК.

Българският Червен кръст е в непрекъсната връзка с Турския Червен полумесец и образувания щаб на ТЧП, управляващ интервенцията по подкрепяне, както и с Министерството на вътрешните работи и с Групово дело ПБЗН.

Чрез представителите на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК е в подготвеност да спомага за даването на спомагателна помощ, включително и в границите на партньорската мрежа на националните сдружения от Югоизточна Европа „ Съседите оказват помощ първи “.

БЧК е взаимен с напъните на сътрудниците си от ТЧП, чийто екипи са на терен и оказват първа помощ и психическа поддръжка на потърпевшите в засегнатите региони, набират, разпределят и дават филантропичната помощ съгласно потребностите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР