Българският Червен кръст (БЧК) преведе допълнително един милион лева от

...
Българският Червен кръст (БЧК) преведе допълнително един милион лева от
Коментари Харесай

БЧК преведе допълнително 1 милион лева за пострадалите в Турция и Сирия

Българският Червен кръст (БЧК) преведе в допълнение един милион лв. от събраните средства по Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресенията, които станаха предходната седмица в Турция и Сирия. Това оповестиха от БЧК.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 420
От тези средства 600 000 лева са за Турския Червен полумесец, а 400 000 лева - за Сирийския Арабски Червен полумесец. Общата сума, преведена до момента за двете наранени страни, е 1 810 000 лв..

БЧК отпусна преди дни 5000 швейцарски франка за Сирия от своя Фонд за бедствия, повреди и рецесии. На 9 февруари бяха преведени 480 000 лева за Турция и 320 000 лева за Сирия, като средствата са от Националната акция на организацията. Организацията изпраща и първите два тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия.

Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия продължава, като по искане на Турция е належащо набиране на зимни палатки. Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи и посредством особено разкритата банкова сметка, оповестена на интернет страницата на организацията, онлайн - също през интернет страницата на БЧК, или посредством смс на стойност 1 лева, изпратен на къс номер 1466 за всички мобилни оператори.

От БЧК изричат своята дълбока признателност на хилядите самостоятелни и корпоративни донори за доверието и за оказаната поддръжка.

На 6 февруари 2023 година в Южна Турция, на границата със Сирия, беше записано първото разрушително земетресение. До момента се оповестява за над 41 хиляди починали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР