Българският Червен кръст (БЧК) организира поклонение пред Докторския паметник в

...
Българският Червен кръст (БЧК) организира поклонение пред Докторския паметник в
Коментари Харесай

Българският Червен кръст организира поклонение пред Докторския паметник по повод 146-ата годишнина от Освобождението

Българският Червен кръст (БЧК) провежда поклонение пред Докторския монумент в София във връзка 146 годишнината от Освобождението на България, оповестиха от организацията. То ще се състои от 11 часа през днешния ден. В церемонията ще взе участие вицепрезидентът Илияна Йотова. Покани са изпратени до министър-председателя Николай Денков, министри, кмета на Столичната община Васил Терзиев, кмета на регион „ Оборище “, политици и жители. Цветя ще поднесат деца от 38 ОУ „ Васил Априлов “.

Официалната гала е непретенциозен акт на признателност и благодарност към подвига и паметта на починалите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари, означават от БЧК.

Гвардейският внушителен духов оркестър и Националната гвардейска част ще отдадат военни почести и ще застанат на почетен часовой пред паметника на героите. Ще бъде отслужена и панихида в памет на българските и задграничните медици, починали по време на войната.

Докторският монумент е построен през 1882–1884 година в памет на починалите през Освободителната война (1877 – 1878) медици и се намира в Докторската градина в центъра на София. Върху четирите страни на изпъкналите камъни са издълбани имената на 531 лекари и санитари починали в Руско-турската война, множеството от които са работили в задачата на съветския Червен кръст и са паднали в сраженията при Плевен, Пловдив, Мечка и на връх Шипка.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР