Българският борец Рамазан Рамазанов призна, че много е искал да

...
Българският борец Рамазан Рамазанов призна, че много е искал да
Коментари Харесай

Рамазан Рамазанов пред БНТ: Работихме много за този медал, исках да стигна до борба за златото

Българският герой Рамазан Рамазанов призна, че доста е желал да стигне до битка за златния орден, само че все пак е удовлетворен от

Отличието е първо за България от тазгодишния шампионат на планетата, а Рамазанов показа пред Българска национална телевизия, че доста е работил, с цел да стигне до него.

" Да, втори орден за мен през годината. Много желаех да стигна до битка за златото, само че не се получи. Благодаря на треньора за подготовката ми преди шампионата. Работихме доста, с цел да стигнем до оценката. Не знам с какво съумях да печеля битката. Може би, бях по-добре физически. Тактиката ми също беше доста добра и в последна сметка стигнахме до този триумф ", разяснява натурализираният играч.

Двукратният ни медалист от европейски шампионати показа още, че обмисля да се трансферира в горната категория до 74 кг, защото тя е олимпийска.

" Имам концепцията да се опитвам в категория до 74 кг, само че ще забележим. Естествено бих желал да се опитам да отида на Олимпиада ", съобщи Рамазан Рамазанов.

Двама от треньорите на българските национали в свободния жанр Валентин Ангелов и Мариян Стойнев пък похвалиха Рамазанов за неговия триумф и сходно на него не скриха, че са имали упоритости да нападат международната купа още тази година.

" Миналата година загубихме от същия този герой. Този път говорихме, че Рамазан би трябвало да бъде по-активният герой, а не да чака своя противник. Видяхме, че офанзивите, които направи бяха сполучливи, макар че направи и няколко неточности. Той сподели темперамент и че е подготвен за битка и за орден ", показа старши треньорът Ангелов.

" Ще ви излъжа, в случай че ви кажа, че не си мислихме за първото място на това състезание. Подготовката му беше доста добра, а той сподели и огромно израстване. Разчитахме, че ще победи иранеца в полуфиналите, само че по този начин се случи. Смятам, че бронзът обаче е напълно подобаващ ", добави Стойнев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР