Българският бокс изпраща година, в която бяха спечелени 24 медала

...
Българският бокс изпраща година, в която бяха спечелени 24 медала
Коментари Харесай

Президентът на БФБокс Красимир Инински: Съперниците ни вече излизат на ринга с видим респект към нас

Българският бокс изпраща година, в която бяха извоювани 24 медала от международни и европейски шампионати за мъже, дами, младежи, юноши и девойки. От тях 3 златни, 9 сребърни и 12 бронзови. През този интервал в София бяха проведени и Европейското състезание за младежи и девойки, както и следващото издание на Купа " Странджа ", която бе със златен статут към Световната купа на Световната федерация по бокс (ИБА), дружно с шампионата " Балкан " за дами и " Мемориал Емил Жечев " за младежи. През месец декември с блестящ триумф се завърна и Национална боксова лига efbet с интернационално присъединяване. За триумфите и цялостното показване на националите приказва президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

- Г-н Инински, боксът изпраща доста мощна година, с голям брой медали, както при мъжете, по този начин и при дамите и подрастващите. Как бихте я оценили Вие?

- Смятам, че годината в действителност бе добра във всички посоки. Радвам се, че положените старания дадоха забележителен резултат. Също по този начин съм удовлетворен, че както при мъжете, по този начин и при дамите, се декларирахме като доста положителни тимове измежду останалите. Очаквам да влезем в новата година, която е предолимпийска, със самочувствие и противниците ни да изпитват почит, качвайки се на кръга против нашите боксьори.

- Съдейки от резултатите, а и от представянето, това най-вероятно ще бъде тъкмо така…

- Да, безусловно. На база представянето, успехите, резултатите и самата игра, нашите боксьори, във всички възрасти, си завоюваха правото да имат самочувствие и да са горди, че показват България.

- Доволен ли сте и от новата вълна, която все по-напористо навлиза в мъжкия бокс?

- Имаме доста хубаво потомство, по този начин е. Виждам в действителност качествени и надарени боксьори, които би трябвало да задържим, да намерим верния метод на подготовка, изключително откъм психическа конфигурация, тъй като тя е доста значима при по-младите. Справим ли се с това, ще съумеем да се осъществяваме в идната година, която е доста значима, с оглед първата олимпийска подготовка през лятото. Но първо би трябвало да стартираме стремително на шампионат " Странджа ", който ще ни бъде добра насочна точка, с цел да забележим къде се намираме, какви са трендовете и в случай че има неща, в които бъркаме, да ги отстраним, с цел да се насочим към най-важния шампионат - Европейските игри. Друго нещо, което ме радва доста, е че както при мъжете, по този начин и при дамите имаме доста сериозна конкуренция. Стараем се да вършим взаимни лагери със мощни противници, с цел да продължим да покачваме равнището. Определено ни чака голям размер от работа и желая да си пожелая всички в екипа ни да са живи и здрави, шансът да е с нас и да продължим да се трудим по същия безрезервен метод. Каквото зависи от нас, като управление, ще го създадем, че даже и повече, с цел да реализираме оптималните резултати.

- Силната конкуренция няма ли да затрудни треньорите при избора на имена?

- Дай Боже. Предстоят доста шампионати, лагери и спаринги, с цел да се отсеят най-хубавите от най-хубавите. Няма да им е елементарно, само че това е радващо. Ако е елементарно, няма да е сладко. Важно е за всеки от боксьорите да се намерят най-подходящите категории и по-късно към този момент да се върви към успехите и медалите. Там, където имаме повече боксьори, ще се преценя дали да се смъкват или качват килограми, само че това към този момент е работата на треньорите, с цел да преценяват по какъв начин да извлекат максимума от капацитета на всеки един.

- Годината бе много натоварена откъм организационна работа във федерацията. Доволен ли сте от това, което бе свършено?

- Да, доста съществени интернационалните шампионати се организираха и всички посетители останаха удовлетворени от това, което им предоставихме като домакини. Ние сме потвърдили, че работата не ни плаши, в противен случай. Когато имаме работа се усещаме добре и удовлетворени от това, което вършим. Още повече когато има и резултати и триумфи за България. Възнамеряваме да аплайваме за Европейско състезание до 22 години напролет, където имаме доста качествени мъже и те да могат да минат през една центрофуга и да са по-подготвени за идващите съществени стъпки. Предстои да забележим какво ще решат от Международната федерация.

- Какво си пожелавате в навечерието на Новата година?

- Момчетата и девойките да са здрави и шансът да е с тях. Ние нашата работа ще я свършим.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР