Българският боен кораб Цибър се присъединява към втората постоянна противоминна

...
Българският боен кораб Цибър се присъединява към втората постоянна противоминна
Коментари Харесай

Български боен кораб се присъединява към втората постоянна противоминна група кораби на НАТО

Българският военен транспортен съд " Цибър " се причислява към втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО. Корабът, с екипаж от 45 военнослужещи, отплава през днешния ден от Варна.

Втората непрекъсната противоминна група кораби на НАТО е с изменчив състав, като е разположена главно в Средиземно море.

През идващите три седмици Втората непрекъсната група противоминни кораби на НАТО, част от която ще бъде и минният ловджия " Цибър ", ще оперира в акваторията на Черно море.

" По този метод се показва съпричастността на Алианса към всяка една страна. Така че, това не е нещо изключително. Не е подбудено от някаква военна или политическа нужда ", съобщи контраадмирал Митко Петев, пълководец на Военноморски сили на Република България.

Освен " Цибър ", сега в състава на групата влизат кораби от Германия, Испания, Турция и Румъния.

" Групата с най-висока подготвеност от силите за отговор на НАТО. Стандартите за работа в тази група са извънредно високи, само че те не са непознати за вас ", добави – контраадмирал Митко Петев.

Групата на НАТО ще взе участие в учението на българо-румънските противоминни сили " Посейдон ".

" Ще бъдат отработени разнообразни сериали на море. Отразяване на асиметрични офанзиви и противоминни дейности в заложен регион ", сподели кап. III сан Лъчезар Иванов, пълководец на минен ловджия " Цибър ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР