Българският бизнес ще подкрепи правителството в усилията му за търсене

...
Българският бизнес ще подкрепи правителството в усилията му за търсене
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът ще подкрепи правителството за механизъм за намаление на цените на храните

Българският бизнес ще поддържа държавното управление в напъните му за търсене на механизъм за понижение на цените на храните, тъй като първият приоритет за деловите среди на България е влизането на страната в еврозоната от 1 януари 2024 година Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Решението за еврозоната ще се взема през май и затова страната би трябвало да покаже воля за решителни стъпки, безусловно през идващите два-три месеца, да овладее инфлацията и цените на месечна база да тръгнат надолу, добави Велев.

Той бе потърсен за коментар във връзка декларираното през вчерашния ден от премиера Гълъб Донев намерениe на второто служебно държавно управление да насочи напъните си към реализиране на действителни резултати в преодоляването на цените на питателните артикули. По негова самодейност през днешния ден в Министерския съвет ще има работна среща с присъединяване на министри и шефове на организации. Целта е да бъде показан разбор на образуването на цените, като по отношение на резултатите от този разбор ще се търсят вероятните решения за прекъсване на покачването им. 

Според Велев, с цел да бъде реализирана задачата - влизане в еврозоната, предприятията, комерсиалните вериги също би трябвало да създадат някои старания като да вземем за пример да лимитират устрема си към по-големи облаги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР