Българският баскетболист Павлин Иванов, който през изминалия сезон стана шампион

...
Българският баскетболист Павлин Иванов, който през изминалия сезон стана шампион
Коментари Харесай

Шампион с Балкан заминава за Италия

Българският баскетболист Павлин Иванов, който през миналия сезон стана първенец на България с Балкан (Ботевград), ще играе през новия сезон за италианския Блу Баскет Тревилио, оповестява вестник “Джорнале ди Тревилио”.

Отборът се състезава във второто равнище на италианския баскетбол Серия А2, като приключи на 3-о място в Западната група. Тимът игра и в плейофите за влизане в елитната Серия А1, само че завърши присъединяване си на полуфинал, отхвърлен от Де Лонги (Тревизо) с 1-3 победи.

Павлин Иванов е второто ново попълнение на отбора, което е показано публично. Треньорът Адриано Вермтемати познава доста добре качествата му, защото му е бил треньор в школата на Бенетон Тревизо.

26-годишният Павлин Иванов играе като гард-крило. Започва да се занимава с баскетбол в родния си град Ямбол за дребния локален клуб Тигър, а през 2008-а година е признат в школата на Бенетон (Тревизо), където остава до 2012-а година. Следва един сезон в черногорския Будучност, след което се връща в България и носи екипите на Ямбол, Левски, Лукойл Академик и Балкан (Ботевград).

" Срещнах Павлин, когато беше на 15 години. Беше напуснал родната си страна, с цел да преследва фантазията си и да влезе в школата на Бенетон (Тревизо). Тренирал съм го три години и имаме специфични връзки. Когато президентът ми сподели, че имаме бюджет за втори чужденец, въобще не се колебах да го поканя в нашия тим. Той е страховит състезател, има невероятна мотивация да успее. Много е добър в стрелбата и в дрибъла, споделя удовлетворен новият му треньор в Тревилио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР