Българският баскетболист Александър Везенков стана най-резултатен при победата на неговия

...
Българският баскетболист Александър Везенков стана най-резултатен при победата на неговия
Коментари Харесай

Олимпиакос си върна първото място в Евролигата след успех над Макаби Тел Авив, Везенков най-резултатен

Българският баскетболист Александър Везенков стана най-резултатен при успеха на неговия Олимпиакос с 95:89 (24:25, 27:11, 20:28, 24:25) като хазаин на израелския Макаби Тел Авив в среща от 21-ия кръг на Евролигата.

Везенков прекара на паркета общо 26 минути, за които се регистрира с 23 точки и 9 битки, а със същия актив за гостите завърши Роман Соркин.

Срещата в Гърция стартира по-силно за играчите на Макаби, които първоначално си осигуриха задатък от 21:10 точки, само че отговорът на Олимпиакос не закъсня и още до края на първата четвърт гръцкият отбор стопи изоставането си до единствено една точка.

Добрата игра на грандът от Пирея продължи и през цялата втора част, която бе извоювана от Везенков и компания с 27:11 и по този начин почивката пристигна при задатък от 51:36 в интерес на домакините.

През второто полувреме баскетболистите на Олимпиакос направляваха тази си преднина и изцяло закономерно стигнаха до своя 14-ти триумф от началото на сезона в Евролигата.

Тази победа върна гръцкият отбор отпред във краткотрайното класиране, като " червено-белите " са с баланс 14-7, до момента в който Макаби Тел Авив заема 8-та позиция с 11-10.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР