Българският автомобилен сектор, товарни превози и превози на хора се

...
Българският автомобилен сектор, товарни превози и превози на хора се
Коментари Харесай

Гостите ще се уплашат! 200 ТИР-а посрещат евролидерите в София за срещата на върха!

Българският авто бранш, товарни транспорти и транспорти на хора се сплотиха към решението за кротичък митинг и шествие на 17 май – в деня на срещата на върха Европейски Съюз – Западни Балкани в София. С дейностите си българските превозвачи желаят да насочат вниманието на европейските водачи към заплахата от банкрут на стотици транспортни компании, поради препоръчаните законодателни промени в региона на товарния и авто превоз.

Председателят на Съюза на интернационалните превозвачи в България Йордан Арабаджиев е безапелационен, че така наречен Пакет за подвижност е протекционистки, нарушава конкурентоспособността, а също така не се съблюдават и човешките права.

“Днес желаеме да бъдем чути, видени и разбрани. На всички би трябвало да им стане ясно, че законът “Макрон” не е обективен. Днес към 100 ТИР-а ще бъдат подредени на Цариградско шосе, а пред тях ще има 60-70 автобуса”, означи Арабаджиев пред Bulgaria ON AIR.

Освен това в цялата страна ще има над 1000 ТИР-а, които ще излязат в символ на митинг против готвените промени.

“Ще има и спокойно шествие на сътрудници. Извиняваме се на всички столичани за породеното стеснение, само че просто сме притиснати до стената. Искаме евролидерите да ни чуят. Срещаме невиждана поддръжка от българския парламент и цяла България”, добави още той.

Юрий Славков е водач от 27 години в международния транспорт и акцентира, че не утвърждава измененията.

“Ако оставя камиона за 48 часа, всичко ще бъде откраднато. Брезентите се режат, стоката се краде, гориво също изчезва”, посочи той.

Според различен интернационален водач – Йото Йотов, самите машини са доста по-добре оборудвани от някои хотели в Европа, тъй като имат ледник, фризер, климатик и други екстри.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР