Българският ас Димитър Бербатов даде интервю пред американската медия ESPN,

...
Българският ас Димитър Бербатов даде интервю пред американската медия ESPN,
Коментари Харесай

Бербо: Когато Юнайтед ме пожела, станах кон с капаци

Българският ас Димитър Бербатов даде изявление пред американската медия ESPN, в което се изрече доста ласкаво за някогашния си управител в Манчестър Юнайтед – именития сър Алекс Фъргюсън. Нападателят разкри, че наличието на великия треньор е била една от аргументите да избра офертата на „ алените дяволи” пред тази на градския противник Манчестър Сити.

Шотландецът пое „ алените дяволи” през 1986 година и остана отпред до отдръпването си през 2013 година. В тези години той съумя да пренапише историята на Юнайтед, като го трансформира в най-титулувания британски отбор.

Бербо, към този момент на 36, се трансформира в рекордната покупка на сър Алекс през лятото на 2008 година против 30,75 милиона паунда. Благоевградчанинът си напомни за дните на „ Олд Трафорд” и неподражаемата аура на Фъргюсън.

„ Когато той влезеше в стаята, всички диалози утихваха”, описа Бербатов. „ Той пораждаше толкоз доста почитание и внимание поради всичките триумфи, които реализира. Беше добър с думите, може би поради всички книги, които бе прочел. Когато съм влизал в офиса му, постоянно намирах биографията на Наполеон върху бюрото му.”

„ Когато Юнайтед ме изиска, станах като кон с капаци. Вече не се интересувах от нищо друго. Манчестър Сити ми предложи повече пари, само че тимът им беше по-слаб, а историята им не можеше да се мери с тази на Юнайтед.”

„ Когато следваш личен път, би трябвало да взимаш решения като това. Исках да спечелвам титли и да играя за най-големия тим, а най-големият в Англия е Манчестър Юнайтед. Можеш да останеш в удобната си зона или да направиш идната стъпка в кариерата си. Не беше мъчно решение. Манчестър Юнайтед беше първенец на Англия и Европа, те имаха най-хубавите играчи, имаха сър Алекс Фъргюсън и „ Олд Трафорд”. Как можех да устоя на изкушението?”

„ Когато подписах с Юнайтед, усещах, че това е премия всичко, през което съм минал през живота си”, добави Бербатов.

Бербо изигра 149 мача за „ алените дяволи” и вкара 56 гола, преди да премине във Фулъм.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР