Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световното

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световното
Коментари Харесай

Лошо: Контузия спря ансамбъла от Световното в Япония

Българският отбор по художествена гимнастика няма да взе участие на Световното състезание в Китакюшу, Япония. Новината заяви в туитър Международната федерация по гимнастика (ФИГ).
Малко по-късно от българската централа потвърдиха неприятната новина, уточнявайки, че повода е травма на Лаура Траатс. Гимнастичката ни е получила контузия след извършените две тренировки в понеделник, а от медицинския щаб са решили, че няма да може да продължи.
" Българският отбор няма да вземе присъединяване на Световното състезание в Китакюшу поради контузия на Лаура Траатс! Нашите девойки отпътуваха извънредно добре готови и с голямо предпочитание да завоюват последното си съревнование като тим! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки и след втората Лаура Траатс получава доста мощна и остра болежка. Веднага е извършена консултация с лекаря на тима доктор Добрев, който е решил, че контузията на Лаура е сериозна и присъединяване на тим е невероятно! Всички девойки съжаляват извънредно, щабът също, само че здравето е над всичко и това е единственото вярно решение в този миг ", оповестиха от централата ни.
За Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс това трябваше да е последното съревнование преди да сложат завършек на своите кариери. Това значи, че България няма да може да взе участие в отборната конкуренция на шампионата, който започва на следващия ден, 27 октомври. В самостоятелното ще ни показват Боряна Калейн и Татяна Воложанина.
Финалите на Световното състезание ще се излъчват по Българска национална телевизия 3. Състезанията за медалите на топка и обръч са на следващия ден от 13.10 часа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР