Българския премиер Бойко Борисов има малко време да поправи една

...
Българския премиер Бойко Борисов има малко време да поправи една
Коментари Харесай

Бивш US-губернатор: Бойко Борисов има малко време, за да се освободи от Цацаров и Пеевски

Българския министър председател Бойко Борисов има малко време да поправи една огромна неправда. Защото, в случай че глобите по закона ”Магнитски” против основния прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски влязат в действие, към този момент ще е късно. Това написа някогашният губернатор на Ню Мексико Бил Ричардсън в своя публикация в изданието The Hill.
Американският политик напомня за заведеното дело от Цветан Василев по закона "Магнитски " и оповестява, че неговата фондация е привлякла забележителна поддръжка по случая от юни, когато той бе показан пред управляващите в Съединени американски щати.
Ричардсън показва, че в съдействие с правната адвокатска фирма "Джеферсън Уотърман " са подадени претенции за наказания поради корупция против българския основен прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски, който е и медиен магнат и има или е имал холдинга "Булгартабак ", подозиран в контрабанда, дружно с терористични организации.
В момента обаче, България има опция да върне интернационалната си известност, като вземе решителни ограничения против корупцията по високите етажи на властта, написа Ричардсън.
С поемането на председателството на Европейския съвет, българският министър председател Бойко Борисов може да извърши декларираните си планове за безмилостна битка с институционалната корупция и да стартира нова епоха в тази тенденция. Случаят на Цветан Василев е най-фрапиращия образец на политическа корупция в страната. Ако е задоволително умен, Борисов би трябвало да предприеме стъпки за анулация на политическото гонене против Василев и фамилията му, заключва Бил Ричардсън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР