Българските зрители я познават като Дефне в Готова на всичко“,

...
Българските зрители я познават като Дефне в Готова на всичко“,
Коментари Харесай

Шениз говори за българските си корени и как е започнало всичко

Българските фенове я познават като Дефне в „ Готова на всичко “, Бахар във „ Времето лети “, Ендер в „ Кварталът на богатите “, Асуман в „ Твоят мой живот “ и Елчин в „ Ягодова обич “.

Едно от най-очарователните лица от дребния екран Мине Тугай има зад тила си 20-годишна кариера в телевизионни сериали, сполучливи изяви на театралната сцена и участия в няколко кинопроекта. Въпреки впечатляваща си хубост и безспорния гений, шансът й да блесне в основна женска роля идва относително късно – с облика на щастливата брачна половинка и майка Ендер Серез в хитовата поредност “Кварталът на богатите ”, предавана и у нас.

Изненадващо след края на първия сезон Мине напуща рейтинговия план, а героинята й умира в пътен случай. Неочакваната разлъка с продукцията дава храна за доста клюки в обществените мрежи.

Появяват се спекулации, че Мине не е издържала на напрежението и тежкия снимачен график и е получила нервозен срив. Истината обаче е друга – след къса почивка, през която реализира мечтаното странствуване из Шотландия, Ирландия, Дания, Норвегия и Швеция, Тугай се завръща на снимачната площадка с нова основна роля в сериала „ Крадец на сърца “. В него още веднъж построява облик на майка на 20-годишен юноша. “За повторно се превъплъщавам в родител с пораснали деца.

Преди да приема присъединяване в “Кварталът на богатите ”, имах подозрения дали не е прекомерно рано да поема този тип функции, само че безпокойството ми се разсея, когато видях първите снимани епизоди. По принцип заобикалям да виждам поредиците, в които работя, защото съм безжалостно самовзискателна и постоянно оставам недоволна от осъществяването си. Освен възрастта на героинята, другото ми терзание бе неналичието на наставнически опит. Все още нямам семейство, само че чувствам в себе си възходящо предпочитание да се омъжа и да имам деца ”, признава червенокосата хубавица. За страдание “Крадецът на сърца ” не получава упования рейтинг и е спрян единствено след осем епизода.

Последният сериал на Мине е „ Безмилостен град “, а преди него се снима в „ Ягодова обич “, който се оказва не изключително сполучлив. С ролята на лицемерната и подла Асуман в „ Твоят мой живот “ обаче блестящата красавица още веднъж е в епицентъра на обществения интерес и жъне аплодисменти за яркото си преобразяване. Тугай партнира на сътрудника си от „ Кварталът на богатите “ Баръш Фалай, само че към този момент не в облика на влюбена брачна половинка, а на рискова балдъза. Героинята й Асуман няма свое семейство и не съумява да построи трайна връзка. „ Намирам сходства от всеки от персонажите, които построявам. В мен се борят няколко разнообразни дами. Една от тях е скромна и внимателна. Другата изгаря от стремежи да се изяви, да прекрачи границите. Изпълнена е с сила и адреналин. Едно обаче е несъмнено – аз знам какво желая и съм упорита, другояче нямаше да реализира това, което съм направила в кариерата си. Обичам мощните и решителни дами. “

В персоналния живот на Мине също настъпват промени. След дълга връзка с турската рок звезда Емре Айдън двамата се разделят и актрисата с порцеланова кожа се завръща към предходната си обич – фотографа Мехмет Тургут. В медиите се появяват изказвания, че двойката се е преместила в общо жилище и в скоро време се чака женитба. За в този момент обаче звездата не гради проекти за бъдещето. “Не знам къде ще бъда след 10 години. Живеем в нерешителен свят. Войните, кръвопролитията и унищожаването на природата мощно ме тревожат. Надявам се да открия успокоение в персоналния си живот. Имам малко, само че същински другари, с които обичам да извозвам времето си. Надявам се на оферти за забавни функции в киното – фантазията ми е да работя с режисьора Нури Билге Джейлян (лауреат на “Златната палма ” от филмовия фестивал в Кан през 2014г.). Другата ми фантазия е да основа собствен спектакъл. ”

Мине Тугай е родена на 28-и юли 1978 година в Коня. Родителите й са турски емигранти от България. „ При първа опция желая да посетя България, с цел да науча повече за корените си. Като дете не бях срамежлива, само че нямах доста другари. Предпочитах да се затварям в света на личното си въображение, макар че бях много буйна и темпераментна. Едва в учебно заведение се научих на дисциплинираност и това доста ми оказа помощ по-късно в кариерата. Дълги години смятах, че нямам шанс и в никакъв случай не ми върви. Чак след 30 години се отървах от тези неуместни мисли. Сега имам вяра, че съм огромна късметлийка ”, декларира известната актриса.

Едва 19-годишна, Мине за първи път стъпва на професионалната сцена в спектакъл “Масал Герчек ” в постановката “Мече с огромни уши ”. Готова непременно да стане известна актриса, през 1998 година стартира образованието си по актьорско майсторство в истанбулската консерватория. “Като ученичка следях всички театрални постановки в Истанбул. След едно зрелище на “Молиер ” или Съзаклятието на лицемерите ” с Айла Алган взех решение, че желая да се посветя на актьорската специалност ”, споделя Мине.

Жаждата за познания и мощната упоритост я водят в университета “Бахчешехир ”, където през 2005 година получава магистърска степен по специалността “Драматургия ”. Мине постъпва на работа в театъра и за превъзходните си превъплъщения на сцената скоро е отличена с няколко влиятелни награди.

Междувременно получава първото си присъединяване в телевизионния сериал “Гюлбеяз ”. Звездата й изгрява с ролята на Елиф/Фериде в известната поредност „ Капълъ чарши “ (2008 г.) и се утвърждава с облика на следователката Суна в престъпния сериал “Бехзат Ч. – служител на реда в Анкара ” (2009г.) Изведнъж продуцентите и режисьорите я виждат. Мине получава многочислени оферти за участия в сериали и филми. Вживява се изумително добре както в комедийни, по този начин и в трагични функции, с което показва високи професионални качества. Става рекламно лице на известни марки, а в родината й нейният лик може да се види на всички места – телевизия, билбордове, женски списания и вестници.

ЗА НЕЯ:

– Твърди, че в случай че не се беше посветила на актьорската кариера, би станала авто играч, защото е пристрастена към високия адреналин.

– Мечтае да живее в “плаващ дом ” в Амстердам.

– Любимата й птица е фламинго, обичаният художник – Ван Гог, обичаният стихотворец – Бодлер, а историческата персона, на която се възхищава – Мерилин Монро.

– Прекарва измежду природата дребното си свободно време, с което разполага. У дома чете лирика и слуша рок музика.

– В всекидневието избира да се облича в спортни облекла.

– От 17-годишна тежи тъкмо 47 кг и се старае да поддържа това тегло със спорт – постоянно тренира пилатес, а силата си изразходва в школа по съвременни танци. Последната й пристрастеност е кайтсърфинг.

– Не съблюдава диети, само че води здравословен метод на живот. Сърди се на себе си, че не пие задоволително вода.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР