Българските волейболисти се надяват отборът да се класира за осминафиналите

...
Българските волейболисти се надяват отборът да се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Волейболните национали се надяват България да стигне осминафиналите на световното

Българските волейболисти се надяват тимът да се класира за осминафиналите на международното състезание. Задачата им е сложна след - от първенеца Полша и от Съединени американски щати.

България се нуждае от наложителна чиста победа против Мексико, като би трябвало да се надява и на положителни резултати в останалите групи. За етапа на елиминациите се класират първите два от всяка от шестте групи и четирите най-хубави трети тима.

Мачът с Мексико е във вторник в 18.30 часа и ще се излъчва по " Макс спорт 3 ".

" Много е значимо е след такава загуба да се мотивираме и да дадем най-хубавото от себе си против Мексико. Няма да е елементарно, тимът на Мексико играе малко необикновен и ексцентричен волейбол, имат и положителни реализатори. И не толкоз поради класата на Мексико, колкото поради това, че след днешната загуба (в неделя) ще бъде тежко да се мотивираме. Има благоприятни условия като ротации. Ще проверим и какви теоретични шансове имаме и на база на това ще забележим по какъв начин ще постъпим, само че сигурно ще има промени ", сподели селекционерът Николай Желязков.

 Волейболните национали се надяват България да стигне осминафиналите на международното
© FIVB.org

Той уточни, че тимът не е заслужавал да загуби по този метод против Съединени американски щати. Българите водеха с 22:20 във втория гейм и с 24:21 в третия, само че все пак не взеха гейм.

" Може единствено да съжаляваме за пропуснатите благоприятни условия. Смятам, че и във втория, и в третия гейм, водихме нещата на игрището. Бяхме тимът, който игра по-добре. Проблемът беше, че и през днешния ден се откри реализатор на начален удар от другата страна, който да направи серия от точки, а ние изпитахме усложнения. Това е ситуацията, за жалост не успяхме. Жалко е, тъй като и с трудът, който поставиха момчетата, не заслужавахме да загубим с 0:3 ", сподели Желязков..

Младият Аспарух Аспарухов, който се включи добре като запаса в двата мача дотук, уточни, че опцията за класиране остава. " Със сигурност би трябвало да играем още по-добре против Мексико. Трябва да спечелим последния мач, пък ще забележим. "

Либерото Владислав Иванов съобщи, че тимът ще се бори до дъно. " Когато не си осъществяваме обстановките против такива противници, обикновено е да загубиш. Трябваше да спечелим един или два гейма против Съединени американски щати. Раздадохме се, само че малшансът ни преследваше до последната секунда. Имаме още един мач. Когато е финален дуел в групата, е тежко. Шансовете ни са минимални, само че ги има. Вярваме в тях. "

Центърът Алекс Грозданов счита, че " най-трудно се играе против непретенциозни противници ". " Трябва да ги победим, с цел да остане късмет да се класираме ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР