Българските Военноморски сили демонстрираха способности днес, 19 юли, по време

...
Българските Военноморски сили демонстрираха способности днес, 19 юли, по време
Коментари Харесай

Достойно представяне на българските ВМС в натовско учение


Българските Военноморски сили демонстрираха качества през днешния ден, 19 юли, по време на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване "Бриз 2017 ". "Едно огромно обучение, освен като брой участници, само че и като брой решавани задания и трудност на сюжетите ", по този начин дефинира провеждащия се тази година "Бриз 2017 " президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

В отговор на журналистически въпрос за модернизацията на Военноморските сили министърът на защитата Красимир Каракачанов уточни, че корабостроителната стратегия ще бъде реалност, само че с изключение на за нови кораби, би трябвало да бъдат отделени средства и за частичната рационализация на плавателни съдове, които сега са на въоръжение във Военноморски сили. "Мое изрично разбиране е, че построяването на нови кораби би трябвало да стане с безапелационното присъединяване на нашата промишленост ", съобщи още министър Каракачанов, който участва на ВИП-деня на учението. "За следващ път българските военни моряци демонстрираха професионализъм и демонстрираха своите качества ", сподели командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев.

В първия епизод от заключителния стадий на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване "БРИЗ 2017 " гостите следиха дейности на взаимни групи за специфични интервенции на Военноморски сили на Република България и Кралската морска пехота на Англия. Този епизод отработва бойни качества по обезвреждане на терористи, които са завладели транспортен съд и приготвят огромен терористичен акт по сериозната инфраструктура на страната. В интервенцията взе участие хеликоптер "Пантер ", който прелята на 3-5 метра над водата и стовари екипа от командоси, които направиха интервенцията по обезвреждането на терористите.

Ликвидирането на пожар на търговски транспортен съд в пристанище беше осъществено от военнослужещи от Военноморски сили, взаимно с представители на разнообразни държавни, регионални и районни организации. С този епизод и с интервенцията по противопоставяне на незаконен трафик на мигранти и избавяне на огромен брой бедстващи хора на море се отработват нужни качества за дейности при рецесии от невоенен темперамент, в които вземат участие и цивилен структури.

С интервенцията по отразяване на асиметрични закани на море бяха демонстрирани качества, чието придобиване се дефинира от актуалните закани за сигурността. Гостите имаха опция да следят и бойните качества на военноморските ни сили, свързани с отразяване на офанзива от въздушен съперник, офанзива на подводница от корабна поискова група с потребление на противоподводни бомби, както и артилерийска пукотевица по въздушна цел.

Демонстрациите приключиха с отдаване на чест на издигнатите кораби, участващи в учението: фрегата "Верни ", фрегата "Смели ", корвета "Решителни ", румънската фрегата "REGELE FERDINAND ", турската фрегата "YILDIRIM " и ескадрен миноносец "DUNCAN " от Обединено кралство Англия и Северна Ирландия. На ВИП-деня на военноморското обучение "БРИЗ 2017 " участваха и ръководителят на Комисията по защита в Народното събрание Константин Попов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, висши офицери, депутати и представители на регионалната и общинската управляващи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР