Българските военни заводи имат капацитет да подпомогнат Украйна с ремонт

...
Българските военни заводи имат капацитет да подпомогнат Украйна с ремонт
Коментари Харесай

Военният министър Заков: През 2025 очакваме първите F-16 от САЩ, чакаме и нова оферта

Българските военни фабрики имат потенциал да подкрепят Украйна с ремонт на танкове, бронетронспортьори и друга бронирана техника. Заводите ТЕРЕМ са правени по време на Варшавския контракт и имват благоприятни условия. Все още украинска техника не е пристигнала у нас. Това съобщи военният министър Драгомир Заков.

Необходимо е софтуерно време, с цел да се сключат контракти. Не е наложително да е изцяло безплатно. Това е част от договаряния на разнообразни компании, добави той пред bTV.

Знаех, че украинските въоръжени сили имат благоприятни условия и по тази причина смятах, че войната няма да бъде къса, уточни той.

Украинската страна в никакъв случай не е имала нереалистични упования за приемане на оръжие. Към момента единствено Народното събрание може да позволи да се дава оръжие на непозната страна, разяснява той.

Пряка опасност за България няма, само че има опасности.Те би трябвало да се ръководят. Най-големият риск е разпространение на войната отвън Украйна. Другите опасности са свързани с хибридните офанзиви, изясни Заков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР