Българските власти съобщиха във вторник, че неизвестни хакери са откраднали

...
Българските власти съобщиха във вторник, че неизвестни хакери са откраднали
Коментари Харесай

НАП-гейт ни прочу в САЩ по най-гледания тв канал

Българските управляващи оповестиха във вторник, че незнайни хакери са откраднали персоналните данни на милиони хора от данъчната организация на страната и означиха допустима съветска връзка по случая, оповестява FOX News Network.

Премиерът Бойко Борисов свика изключително съвещание на Съвета по сигурността, с цел да разиска евентуалната щета за националната сигурност на България. Финансовият министър Владислав Горанов съобщи пред кореспонденти след срещата, че хакерите, които стоят зад нарушаването, са се свързали с локални медии, употребявайки пощенска кутия от съветски домейн.

Течът съдържа имена, персонални данни и финансови доходи на физически лица и компании. Според локалните медии хакерите са откраднали детайлите на към 5 милиона души от 7 милионното население на България. Горанов добави, че от този момент България е поискала помощ от организацията на Европейския съюз за киберсигурност.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи пред малкия екран bTV, че хакерската атака съответства с покупката от странат на американските изтребители F-16 за военновъздушните сили и може би е стимулирана от нея.

„ Организираните незаконни групи, занимаващи се с хакерски атаки, нормално търсят финансови облаги, само че тук са вероятни политически претекстове ", сподели Маринов. " Правителството през вчерашния ден реши да купи изтребители F-16. "

Горанов обаче отхвърли възможна връзка с покупката на самолета, заявявайки, че хакерската атака е станала преди одобряването на договорката.

Българските медии, които получиха имейли от хакерите, обявиха, че са пристигнали от съветския Yandex, само че не са поискали откуп. Вместо това известията приканват за освобождението на създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, който в този момент е в английски затвор и е изправен пред искане за изгонване от Съединените щати, които упрекват в шпионаж.

Хакерите разкритикуват българското държавно управление, заявявайки, че положението на киберсигурността е смешно.

Не е ясно за какво задачата е националната организация за приходите, само че корупцията в България е необятно публикувана.

Transparency International, интернационална неправителствена организация, ангажирана с битката с световната корупция, съобщи, че България е най-корумпираната от 28-те страни-членки на Европейския съюз. Fox News `Morgan Cheung и Associated Press способстваха за този отчет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР