Българските власти не успяха да отключат телефона на застреляния Алексей

...
Българските власти не успяха да отключат телефона на застреляния Алексей
Коментари Харесай

Отключват телефона на Алексей Петров срещу 10 - 15 хил. долара

Българските управляващи не съумяха да отключат телефона на убития Алексей Петров и за разкодирането му ще разчитат на ФБР. Бюрото ще получи мобилното устройство на тогавашния консултант в ДАНС, с цел да извлече информация за последните му писмени кореспонденции, диалози, фотоси, видеа и други файлове.

Към Федералната организация годишно се обръщат голям брой страни с молба за помощ в отварянето на джиесеми на нарушители. Това се прави за по-бързо разплитане на случаи. ФБР обаче се явява единствено медиатор в този развой.То търси трета компания, която разполага със профилиран програмен продукт.

Единствената компания, която може да отключи този телефон, е " Селебрайт ", изясни пред 24 часа специалистът по киберсигурност Любомир Тулев.

" Ако си представим, че тази компания би трябвало да обслужи целия свят, тя се бави поради натоварването. Чисто софтуерно, когато в нашата киберлаборатория аз съм отключвал телефони с техния програмен продукт, ми отнемаше сред 5 - 12 часа. Технически това може да се случи в границите на един работен ден, само че те дават период 2 месеца, тъй като получават доста поръчки. Информацията на нашите управляващи, че ще отнеме месеци, е вярна. Все отново това устройство би трябвало да пътува до Щатите и да стигне до ФБР, които пък ще го изпратят на " Селебрайт ". След това Бюрото ще го чака назад, с цел да го върне в България. Самият развой е дълъг, само че работата по отключването е 5 и 12 часа ", изясни Тулев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР