Българските власти не искат да чуят предупреждението на американския държавен

...
Българските власти не искат да чуят предупреждението на американския държавен
Коментари Харесай

Весела Чернева: София не чува предупреждението на Вашингтон за Турски поток

Българските управляващи не желаят да чуят предизвестието на американския държавен секретар по отношение на продължаването на „ “ през България за Европа. Това съобщи в изявление за БГНЕС от Европейския съвет по външна политика.
В четврътък „ Турски поток “ беше разискван от помощник-държавния секретар и министъра на енергетиката. Той е дал да се разбере, че глобите на Съединени американски щати ще обиден продължението на съветския газопровод „ Турски поток “, без значение от това, че българското държавно управление го назовава „ Балкански поток “.

Американските наказания ще обиден продължението на съветския газопровод „ Турски поток “, който би трябвало да премине през българска територия. Това, че българското държавно управление го назовава " Балкански поток " и твърди, че е част от българската газова инфраструктура, не трансформира същността на плана, разяснява през вчерашния ден Фанън пред енергийния министър на България. 
Евентуалните наказания в действителност ще обиден непосредствено Русия, която употребява газопроводът като инструмент за въздействие, само че ще се отразят и на България - съветска компания поставя тръбите на така наречен от Бойко Борисов " ". Според придвижване " Боец " тя употребява единствено беларуски служащи за работата. ПРИПОМНЕТЕ СИ
„ Дори българската страна твърдо да е решила да построи „ Турски поток “, той няма да обезпечи нито, нито ще обезпечи „ синьо гориво “ за напълването на “, акцентира Весела Чернева.
Тя напомни също по този начин, че този водопровод, който ще придвижва съветски газ, ще бъде заплатен от българските данъкоплатци.
Ако България в действителност желае диверсификация на газовите доставки, би трябвало да построи допустимо най-бързо интерконектора с Гърция . Много страни, в това число Съединени американски щати упорстват за това “, съобщи специалистът.
За газовата връзка сред двете страни се приказва от 2009 година, 11 години по-късно тази къса права към момента не е издигната.

Това е най-хубавата илюстрация за съветския интерес. Липсата на този интерконектор показва властта на „ “ в България “, безапелационна е Чернева.

 Борисов се качи на хеликоптер и разгласи: Балкански поток ще придвижва и американски полутечен газ (ВИДЕО) Борисов се качи на хеликоптер и разгласи: " Балкански поток " ще придвижва и американски полутечен газ (ВИДЕО)
" През „ Балкански поток “ се планува да се доставя както азерски, по този начин и американски полутечен газ. " Това разгласи министър председателят Бо...
По отношение на на Европейската комисия за в България, Чернева означи, че той е доста по-широк преглед на протичащото се у нас, в сравнение с, който беше фокусиран в избрани области.
„ В отчета се съдържат рецензии за безконтролността на основния прокурор, рецензии към заканите против медиите, рецензии към лобизма в Народното събрание, което се отбелязва за пръв път. Много мъчно е да се твърди, че този отчет е позитивен . За страдание, от ден на ден България става част от групата на проблематичните страни, включваща и. Това има значение за това по какъв начин се чува нашият глас “, акцентира Чернева.

Тя се спря и на неотдавнашната публикация в авторитетното немско издание „ Шпигел “ за връзките сред българския министър председател Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.
“Статията в „ Шпигел “ е една добра илюстрация на това, че нещата, които се случват в България, не могат да останат скрити. Независимо от това какво си приказваме, чужденците виждат. Ние считаме за нелицеприятни фотосите и записите, които се появиха. В чужбина те наподобяват меко казано учудващи “, уточни Чернева.
 Балкански поток щял да компенсира загубите от спрения пренос през Украйна " Балкански поток " щял да компенсира загубите от спрения пренос през Украйна
България ще губи по 110 млн. $ годишно поради прекъсването на преноса на природен газ през страната от началото на тази година. Това...

Тя обърна внимание на обстоятелството, че за пръв път от доста време във Федералната република се чуват сериозни гласове по отношение на България и от двете партии в ръководещата коалиция на канцлера Ангела Меркел – консерваторите от ХДС/ХСС и от ГСДП. Според нея толкоз мощна рецензия страната ни не е търпяла от времето, когато преди повече от 10 години на власт беше държавното управление на социалистите отпред със Станишев.
Ситуацията се усложнява и от обстоятелството, че с изключение на вътрешнополитическите проблеми, пред които е изправена България, тя се сблъсква и с външнополитически провокации. Ние се намираме в периферията на няколко спора, като най-сериозният от тях е конфликтът сред Гърция и Турция в Източното Средиземноморие , където наскоро бяха открити обилни находища на природен газ, изясни Чернева.
„ България се намира до една доста огромна дъга на неустойчивост, в центъра на която сега са и Гърция. В случая и турската страна, и гръцката са сътрудници на София по разнообразни въпроси. Затова българската позиция е доста сложна “, сподели тя.
Според нея неналичието на каквото и да било позициониране на ще се трансформира в проблем с течение на времето , тъй като виждаме, че в Европейски Съюз от ден на ден страни отпред с Франция взимат отношение. Тя не изключи даже въвеждането на наказания от страна на Брюксел по отношение на Турция, в случай че напрежението ескалира.
 Петкова разгласи по кое време ще потече газ през “Балкански поток и атакува Радев Петкова разгласи по кое време ще потече газ през “Балкански поток " и атакува Радев
Конституцията дефинира кой дава и снема доверието-това са българските жители. Миналата година имаше две гласувания, които демонстрираха на...

Спирайки се на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който посети Гърция при започване на седмицата, само че не отиде в Турция , Чернева сподели: „ Отношенията сред Вашингтон и Анкара се утежниха през последните месеци. Дори околните персонални връзки сред Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп, с които парадираха по едно време, не са задоволителни, с цел да изчистят казуса на сигурността в Източното Средиземноморие, което е доста значимо и за американските стратегически ползи “.
Весела Чернева е уверена, че „ ролята на Турция като подбудител на реда в Източното Средиземноморие не е от полза за никой, в това число и за Съединени американски щати. За това видяхме визитата на държавният секретар Майк Помпео тази седмица в Гърция “.

Според нея е най-непредвидимият турски водач през последните десетилетия . „ Неговата неоосманска линия на размишление прозира по доста способи, както вътре в Турция, по този начин и във връзка с Близкия изток “, сподели Чернева и добави: „ Засега Турция е градивен състезател на Балканите. Това би трябвало да се резервира, тъй че Турция да не завие в рискова посока “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР