Българските вина са достойно представени по време на Салон на

...
Българските вина са достойно представени по време на Салон на
Коментари Харесай

Българското вино - традиция и топли вкусове

Българските виновност са почтено показани по време на Салон на виното в Интер Експо Център
И тази година по време на най-голямото бизнес събитие в София - изложби в хранително-вкусовата индустрия и хорека бранша – МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, виното ще заеме своето почетно място в залите на Интер Експо Център. Международните изложби ще се проведат от 8 до 11 ноември, очаквайки всички гости с голямо многообразие от артикули и потребни събития за всеки усет.
Българската традиция във винопроизводството ще покаже в дните на Салон на виното разнообразието от усети, които покоряват сърцата на хората.
България е страна с многообразие на винени райони. Всеки фен на виното може да се наслаждения на питиета със характерната нотка от топлината на юга, въздушните усети на ветровития север, морският привкус на черноморския район или загадъчния мирис на южните виновност. За посетителите на тазгодишното ревю САЛОН НА ВИНОТО ще се погрижат опитните производители и сомелиери от другите винени мазета и фабрики в България.
Загадъчният и постоянно топъл Сандански показва винени усети
Изба VIA VERDE отглеждат лозя от типичен сортове като мерло, каберне совиньон, каберне фран, сира, мускат отонел, както и емблематичните за региона на Сандански мискет, Ранна мелнишка лоза и керацуда. Интересен детайл за всички фенове на виното е, че с разширението на насажденията следва и засаждането на по-екзотични сортове, които биха показали тероара в една по-различна светлина. VIA VERDE са изработили сбирката Motif, която се отличава с чистосортовите бутикови виновност, създадени в лимитирани партиди от най-хубавото грозде за съответната годишна продукция. Motif е отражение на концепцията за виното като изкуство и сортовете като главен инструмент за основаването му. Тази концепция е заложена освен в производството, само че и във визията на всяка една бутилка. Дизайнът е изчистен в черно с релефни графични претекстове, които загадъчно проблясват от светлината, привличайки елегантно погледа.

Върховна приятност за сетивата - море и вино– виното на Черноморието
Винарна Страцин е ситуирана в Поморийския район, прочут със своите остарели обичаи във винопроизводството. Избата разполага със лични лозя в регион присъщ с удобните си климатични условия. В резултат на това виновността на избата са с превъзходни качества, облечени в елегантни бутилки и съвременен дизайн. Избата се стреми да резервира обичайния български дух, само че и да го съчетае със актуалните трендове от целия свят, които да доведат до раждането на нови и забавни виновност. Подбрани са „ звездните “ сортове на винения свят – мерло, каберне совиньон и сира за червени виновност и розе. Белите виновност са показани от сортовете шардоне, совиньон блан и мускат.
Въздушните усети на ветровития север – виното на Севера
Философията на винопроизводство на ЛВК - Винпром Търговище е да създава вино от международна класа с присъща плодова основа, употребявайки съвременни технологии, и въпреки всичко запазвайки отличителния му български темперамент. Гроздето е деликатно подбрано от лозя по билата на Подбалкана. В резултат на това виновността са пивки, с меки плодови усети и изискана консистенция. Тайната от една страна е в характерните климатични условия на северно-българския лозарски регион, и от друга – многовековна традиция съчетана с просвета и техника, с умеенето на софтуерния екип в производството на качествени бели и червени виновност.
Винпром Русе съчетава дългогодишните обичаи във винопроизводството с опита на енолозите и последните трендове в изкуството на основаване на вино. Гъмзата, която ще бъде показана от Винпром Русе е от локален генезис. Тя е публикувана в Западна и Средна Северна България, главно във Видинско, Плевенско и региона на Сухиндол. Чисто сортовото вино от гъмза е търсено на пазара в Германия и Русия. Много добре гъмзата се купажира с мерло.
Югът – виното на траките и пазителят на най-българския вид – мавруда
Винзавод Асеновград показва главния вид за района „ Мавруд”. Той е характерен български вид, от който се създават висококачествени червени виновност. Получените виновност са с добър, натоварен рубиненочервен цвят, богати на фенолни субстанции, с добър баланс сред киселини и танини и доста добър капацитет за стареене. Характерно за виното от сорта „ Мавруд” е дългият живот спрямо виновността създадени от други сортове. Лозарството е един от най-старите поминъци в града. Няма подозрение, че траките са познавали лозата и виното и ловко са ги култивирали, познанието им е достигнало до майсторите в асеновградско и в днешни времена.
Пазарджишкото вино е запазена марка на Южния винен район. И тази година Винарна Славовица ще вземе присъединяване в интернационалното ревю САЛОН НА ВИНОТО. На техния щанд ще могат да се дегустират създадените от тях - розе, червени и бели качествени виновност, създадени напълно от грозде, расло в плодородната българска земя.
Посетете САЛОН НА ВИНОТО, пробвайте най-хубавите виновност и оставете сърцето единствено да избере коя част от българските винени райони ще го покорят в задаващия се зимен сезон. Виното сгрява душата и постоянно се пие с добра компания. „ Във виното е истината “, са споделили римляните, а истината поражда най-хубавите мисли.
МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ – ревютата, които провокират бизнеса за повече! Четете всички вести за най-голямото бизнес събитие в София на уеб страницата - http://food-exhibitions.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР