Българските учители, които са поставени в необичайната обстановка на дистаницонно

...
Българските учители, които са поставени в необичайната обстановка на дистаницонно
Коментари Харесай

Онлайн уроци с добавена реалност ще могат да преподават българските учители

Българските учители, които са сложени в необикновената конюнктура на дистаницонно образование поради ограниченията против Covid-19, ще могат да създадат по-интересни онлайн уроците си и да задържат по-добре вниманието на учениците с опцията да прибавят действителност в преподаването през екрана на компютъра или таблета. Така уроците ще " оживеят ".

Разработката е на българският екип на платформата, която е план на " Самсунг Електроникс България " като част от политиката на компанията за корпоративна обществена политика. Платформата дава на учители и възпитаници ефикасна онлайн среда за образование с многообразие от функционалности и принадлежности.

Приложението Smart Classroom AR, част от Smart Classroom, приказва на езика на актуалния възпитаник. То съчетава два настоящи метода – на геймификацията и потреблението на добавената действителност – AR (Augmented reality), с цел да предложи образно и интерактивно учене, осведомят основателите му.

Към момента в него има над 600 извършения с добавена действителност, създадени от български учители благодарение на единствения по рода си в България инструмент за основаване на просветителни запаси с добавена действителност – SmartCreatAR.

За да сътвори упражнение с добавена действителност, учителят би трябвало първо да се записва в платформата Smart Classroom. След като влезе в профила си, в таба " Ресурси " учителят избира опцията за основаване на AR упражнение. Това става благодарение на някой от седемте шаблона за съответен тип задача – за подбиране, за нареждане в избрана поредност (хронологична или пространствена), за създаване на проби с текст, изображения или 3D обекти. Пълният развой по основаване на запаси с добавена действителност е показан в независимо управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР