Българските студенти ще продължават да имат възможността да пътуват на

...
Българските студенти ще продължават да имат възможността да пътуват на
Коментари Харесай

Добра новина от САЩ за българските студенти!

Българските студенти ще не престават да имат опцията да пътуват на студентска бригада в Съединени американски щати. „ Комисията по бюджет към Сената на Съединени американски щати утвърди текст, с който подсигурява запазването на стратегиите за културен продан за студенти, известни у нас като „ Work and Travel /WAT/ “, оповестява " Монитор ", базирайки се на компанията за обучение в чужбина „ Интеграл “. Решението бе взето след появили се изявления в американската преса за желанията на администрацията на президента Доналд Тръмп да ограничи издаването на визи за студенти по програмата, като част от мигрантската политика на Белия дом. Студентските бригади оказват позитивно влияние върху американския туристически бизнес и дипломация, се споделя в част от претекстовете за решението.

Комисията по бюджет утвърди отпусканите досега 634 млн. $ годишно за обменните стратегии, както и спомагателен бюджет от 349 млн. $ за 2018 година, с което сумата става най-високата, отпускана досега.

В резултат на взетото решение, „ Интеграл “ ще започва приема на документи и записване по програмата на българските студенти за лято 2018 година. На интернационалното ревю “Световно образование” в столичния хотел „ Балкан “ на 30 септември и 1 октомври ще бъдат показани и първите работни предложения, както и осъществени записвания на най-ниските цени по програмата. Стойността на присъединяване в програмата е в размер на към 630 щ.д.

По данни на Интеграл всяка година по програмата пътуват сред 5 000 и 5 500 български студенти на възраст сред 18 и 28 години. Участниците могат да избират сред работа в хотели, курорти, заведения за хранене, магазини, увеселителни паркове, басейни, национални паркове и разнообразни туристически обекти. Заплащането по програмата е сред $7.25 и $15/час според от работната оферта при работна седмица от 30 до 40 часа. Средната сума, която студентите изкарват за едно лято, е сред 4 000 и 6 500 $, а при работа на повече от едно работно място размерът на възнаграждението може да доближи сред 10 000 и 12 000 $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР