Българските спасители, които прекараха 89 часа в търсене на оцелели

...
Българските спасители, които прекараха 89 часа в търсене на оцелели
Коментари Харесай

Българските доброволци в Турция: Всичко тънеше в разруха. Смъртта се усещаше навсякъде

Българските спасители, които прекараха 89 часа в търсене на оживели след земетресенията в Турция, се върнаха у нас. Групата включва 27 доброволци от Пловдив и София. Те отпътуваха преди седмица, с цел да търсят затрупани под отломките хора за своя сметка, със лична екипировка и съоръжение, пише .

 

Георги Влайков, началник на доброволците, описа че групата им е била разпределена в Кахраманмараш. На терен са прекарали четири дни и половина. Работата е била на заменени и не е серпантина, разясни той.
 
„ Потвърдените извадени живи, откакто ние ги намирахме и посочвахме на тежките екипи за избавяне са 31 “, разясни Влайков.

 

Ивелина Попова описа, че са били с офроуд колата за спешна помощ, която доста е помогнала в оказването на първа помощ.

 

Красимир Каракашев, също доброволец, сподели че работата е била при доста ниски температури, само че това да открият жив човек е крепяла духа им. Той разясни, че са работили, дружно с куче – избавител и микрофон.

„ Няма да не помни детето, което майка му го изпрати да ме прегърне. Това беше вярата, от която хората имаха потребност. Това мъчно се преглъща, обърнах се, с цел да не видят какъв брой се наскърбявам “, показа той.

„ Всичко тънеше в съсипия. Смъртта се усещаше на всички места. Това, което ни крепеше беше вярата в очите на хората “, показа още един от доброволците.

 

Дейността ни беше разследваща, след което влизаха тежките екипи, на някои от тях помагахме при работа, уточни различен от доброволците.

Влайков описаха за кучето Килиан. Неговият лидер е българин, който работи като пожарникар в Швеция. След земетресението, дружно с началника на промяната, са карали 4000 км, с цел да дойдат в лагера в Турция. Кучето има 12 избавени човешки животи.

 

Георги Влайков разясни, че вземат участие в благотворителни акции със събиране на дарения и пакетирането им.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР