Българските служби са пробити и в тях има хора, които

...
Българските служби са пробити и в тях има хора, които
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Българските служби са пробити и “Демократична България” ще иска реформирането им

Българските служби са пробити и в тях има хора, които не работят за ползите на България.

Това сподели депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев пред Българска национална телевизия.

“В “Демократична България ” приказваме от месеци, че българските служби са пробити. В тях има хора, които работят за България, само че са в мощна съпротива с други, които не обслужват националния интерес. Това е неповторимо и невиждано ”, сподели той в предаването “Денят стартира ”.

Той удостовери, че в случай че “Демократична България ” остане в ръководството, ще упорства за безапелационна промяна в тези служби.По думите му ДАНС е минимум проблематична, до момента в който с най-вече проблеми са Държавна организация „ Разузнаване “ и Военното разузнаване.

Прокуратурата в България също не работи за българския интерес, а с цел да обслужва интереса на избрана група хора, сподели Мирчев. Той съобщи, че няма доверие в тази институция.

“Когато даден случай влезе в прокуратурата, се потулва или виновникът се вика и се предизвестява да прави каквото му кажат и го държат на трупчета, с цел да не бъде наказан. Такива случаи има доста – те се трансформират в едни политици зомбита или висши държавници зомбита на ръчно ръководство от прокуратурата “, сподели Мирчев.

По думите му няма прецизен миг да бъдат изгонени съветски дипломати, които не се занимават с дипломатическа активност.

“Сигнали има години обратно. Дали е рано или късно за изгонването, какви доказателства има и кой ще ни ги покаже – значимото е, че държавното управление и Кирил Петков направи нещо, което е трябвало да създадат други държавни управления ”, сподели той.

Според него е социална загадка, че съветските дипломати в огромната част се занимават с разследваща активност и правят неща, които не са в полза на България.

„ Те бяха изгонени за дейности против ползите на България, което са общоприети процедури. Не се е случило нещо толкоз невиждано “, сподели Мирчев и подсети, че в ДАНС беше хваната цяла клетка на съветското разузнаване.

„ Има подвластни хора във върховете на страната. Въобще не имам предвид президента. Хора, от които зависят доста неща в страната, са подвластни и са били в контакт с тези служби “, сподели Мирчев.

За договарянията за нов кабинет Мирчев съобщи, че “Демократична България ” няма разлики в целите с мандатоносителя Политическа партия – битката с инфлацията, еврозоната и влизане Шенгенската зона. Той съобщи обаче, че е комплицирано “Демократична България ” да седне с Българска социалистическа партия на една маса за договаряния за общо ръководство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР