Българските скачачи изразиха разочарование от представянето си на световното първенство

...
Българските скачачи изразиха разочарование от представянето си на световното първенство
Коментари Харесай

Българските скачачи са разочаровани от представянето си на световното

Българските скачачи показаха отчаяние от представянето си на международното състезание по лека атлетика в зала, което стартира в петък в Бирмингам. Олимпийската вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева приключи шеста от 13 участнички. В конкуренцията при мъжете Тихомир Иванов раздели последната позиция.

Демирева преодоля от първия опит първата височина - 1.84 метра. Разбегът сътвори проблеми на 28-годишната българка на 1.89 м, само че тя въпреки всичко съумя да ги скочи от третия път. Състезанието за сребърната медалистка от Рио 2016 завърши с три несполучливи опита на третата височина - 1.93 м.

" Разочарована съм. Резултатът ми е извънредно слаб. Знам, че съм подготвена, само че този път не съумях да се осъществявам. Все още работя върху разбега си, само че това не е опрощение. В последна сметка най-важното е, че съм здрава ", сподели Демирева, цирирана от bgathletic.com.

За нея и Иванов това беше дебют в международно състезание на закрито. Двамата не възнамеряваха да се състезават в Бирмингам и не бяха покрили нормативите за присъединяване, само че получиха предложения от уредниците.

" Зимата не беше огромната ми цел. Въпреки това си направих персонално достижение (в Карлсруе на 3 февруари). Имах късмет да тествам разбега си в надпревари, тъй че продължаваме напред ", сподели още Демирева.

 Българските скачачи са разочаровани от представянето си на международното
© Архив, LAP.bg

По думите на Иванов надпреварата за него е минало " зле ". " Дойдох с покана тук. Като цяло през целия сезон не планирах да вземам участие на международно в зала ", сподели 23-годишният българин.

Той направи единствено един сполучлив опит в Бирмингам - на 2.20 м от третия път, след което записа три фаула на 2.25 м. Същото направиха сребърният медалист от предходното международно в зала Роби Грабарз и Джамал Уилсън. Българинът, британецът и бахамецът разделиха деветата позиция в крайното класиране.

" На националното състезание реализирах 2.28 м, само че тогава бях събрал доста упоритост да скачам още веднъж след травмата на международното (на открито) в Лондон. Просто тогава ми се получи всичко както би трябвало. Иначе подготвителният ми резултат тази зима е 2.20 м ", изясни Иванов.

Световното състезание в зала продължава до неделя, а в него ще вземат участие още трима българи. В петък от 22.10 ч. е конкуренцията в тласкането на гюле при дамите с присъединяване на Радослава Мавродиева.
В събота са надпреварите в тройния скок, в които България ще бъде показана от Габриела Петрова и Момчил Караилиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР