Българските шофьори са добри и много компании на Запад ги

...
Българските шофьори са добри и много компании на Запад ги
Коментари Харесай

Борисов се закани заради БГ шофьорите: В ЕК ще имат доста тежък разговор с мен

Българските водачи са положителни и доста компании на Запад ги желаят. А след това да си приказваме за конкурентоспособност и да вървим на една скорост… Ще имат много тежък диалог с мен в тази посока. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на формалният старт на програмата „ Grow with Гугъл “ преди срещата си с еврокомисаря по превоза Виолета Булц, която е на посещаване в София през днешния ден.

Малко след старта на срещата министър председателят направи паметен коментар, в който сподели, че „ чичко Google знае всичко “ .

По време на диалога с Булц ще бъдат разисквани измененията в пакета, които засягат изискванията и работата на превозвачите.

На срещата ще участват и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, както и представители на транспортния отрасъл.

Ефективността на средствата от предприсъединителните фондове за страните от Западните Балкани в подтекста на тяхното приобщаване разискаха министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Европейската счете палата Клаус-Хайнер Лене на среща в Министерския съвет.



Европейската вероятност на западнобалканските страни е от основно значение за стабилността и сигурността в района. Затова е значимо да се влага сериозен финансов запас, който да подкрепи политики като одобряване на върховенството на закона, административната промяна, околната среда, инфраструктурата в тези страни, съобщи министър председателят Борисов. Той акцентира, че за евроатлантическия път на страните от Западните Балкани е нужна европейска поддръжка, с цел да се ускори районното съдействие във всички сфери.


Близо 17 милиарда лева са отпуснати за интервала 2007-2020 година като предприсъединителна помощ за страните от Западните Балкани. Европейската счете палата регистрира, че като цяло тези средства се изразходват дейно, макар някои дефекти на националните органи, и са подкрепили стартиралите в тези страни промени. Клаус-Хайнер Лене предложи по-нататъшна поддръжка на районното съдействие и потреблението на политическия разговор за реализиране на резултати, изключително в региона на върховенството на закона и обществената администрация.
Председателят на ЕСП поздрави премиера Борисов за дейната му роля за процеса на интеграция на страните от Западните Балкани и изрази очакване за позитивни резултати след срещата на върха тази седмица в София.


Клаус-Хайнер Лене и българският представител в ЕСП Илиана Иванова са в София за присъединяване в конференция, проведена в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР