Българските състезатели спечелиха четири медала при най-малките в първия ден

...
Българските състезатели спечелиха четири медала при най-малките в първия ден
Коментари Харесай

Българските състезатели спечелиха четири медала при най-малките в първия ден на София Трофи

Българските състезатели завоюваха четири медала при най-малките в първия ден на интернационалния шампионат по фигурно пързаляне " София Трофи ", който се организира в Зимния замък в столицата. Златни оценки завоюваха Йоанис Апостолу (в категория момчета, родени след 2009 година) и Силвия Лутай (при родените след 2010 година). Силвия Лутай е щерка на Ина Лутай, сестра на двукратната международна шампионка Албена Денкова.

Бронзови медали завоюваха Ваяна Христова (при родените след 2010 година) и Лия Любенова (при родените 2009/2010). Организатор на конкуренцията, която е за мъже, дами, юноши и деца, е кънки-клуб " Денкова-Стависки ". Входът за фенове е свободен.

Състезанието е част от календара на Международния кънки съюз (ISU) и ще бъде контролно за установяване на състава на България за международното юношеско състезание в София през март. Този шампионат е трети кръг от веригата Европейски критериум и е Европейска купа за деца и юноши. Надпреварата е от 6-годишни деца до мъже и дами. Сред участниците ще има представители от Италия, Франция, Украйна, Русия, Турция, Гърция, България и други. Състезанието при мъжете, дамите, юношите и девойките ще се състои в събота и неделя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР