Българските превозвачи готвят масов протест в сърцето на Брюксел. Причината

...
Българските превозвачи готвят масов протест в сърцето на Брюксел. Причината
Коментари Харесай

Български превозвачи се готвят за протест в Брюксел

Българските превозвачи готвят всеобщ митинг в сърцето на Брюксел. Причината е така наречен пакет " Макрон ". Ако измененията бъдат утвърдени и влязат в действие, ще ударят обиден източноевропейските превозвачи. Очаква се към 150 камиона да блокират белгийската столица на 10 януари.

" На 10 януари е гласуването в Транспортната комисия на Екологичен потенциал на така наречен пакет " Мобилност 1 ". Организираме митинга тогава, тъй като сме сигурни, че огромна част от евродепутатите от други страни изобщо не са осведомени какво ще гласоподават. Искаме да ги срещнем какви ще бъдат следствията за Източна Европа, тъй като за нас е неприемливо с повдигането на палец нагоре или надолу да се дефинират гласовете на една група в Екологичен потенциал ", сподели пред Нова тв изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи в България Димитър Димитров.

По думите му най-основният проблем в планувания пакет е връщането на водачите и камионите в страната на регистрация. " Няма никакъв обществен резултат това за лидера, т.е. в случай че лидерът е назначен в българска транспортна компания и се прибере в България при фамилията си или е назначен в немска транспортна компания – да се прибере в Германия ", изясни той.

Според него, в случай че пакетът бъде утвърден, огромна част от българските превозвачи ще се пререгистрират в други страни от Европейски Съюз.

По думите на Димитър, който е водач на тежкотоварен автомобил от 10 години по-високите командировки и преспиването в хотел не е по-добре като условия. " Да отида на хотел – би трябвало да знам език, да оставя камиона на неохраняем паркинг, което застрахователят не го поема.  Командировката къде ми отива, в случай че ми откраднат стоката ", изясни той.

Протестът в Брюксел ще бъде подсилен от румънци, унгарци, поляци и литовци. От България ще тръгнат към 340 водачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР