Българските представители в квалификациите на “Ролан Гарос научиха първите си

...
Българските представители в квалификациите на “Ролан Гарос научиха първите си
Коментари Харесай

Кузманов, Андреев и Каратанчева научиха жребия си за “Ролан Гарос”

Българските представители в квалификациите на “Ролан Гарос ” научиха първите си противници. Родният тенис ще има трима тенисисти в пресявките на втория шампионат от Големия шлем за годината - Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Сесил Каратанчева, която ще направи завръщане на съревнование от сходно равнище за първи път от 2019 година

Втората ракета на България при мъжете Кузманов ще се изправи против американеца Емилио Нава на старта. 21-годишният му противник му е 171-ви в международната класация. Пловдивчанинът ще взе участие за трета поредна година в квалификациите на “Ролан Гарос ”. При първия си опит той отпадна на старта, а предишния сезон бе доста покрай влизане в главната скица, само че загуби в три сета от аржентинеца Сантиаго Родригес Таверна в третия кръг на пресявките. Ако завоюва в първия кръг, Кузманов ще срещне спечелилия от дуела сред британеца Лиъм Броуди, подложен под номер 28 в квалификациите, и французина Артур Геа, който взе участие с “уайлд кард ”.

Адриан Андреев стартира присъединяване си с мач против италианеца Франческо Маестрели, който е 30 места по-напред от българина в международната класация и сега заема 182-ра позиция. За 22-годишния българин това ще е първо присъединяване на “Ролан Гарос ” при мъжете. През 2018 година той игра в Париж при юношите и стигна до третия кръг.

Сесил Каратанчева ще се изправи против мексиканката Фернанда Контрерас, която е 192-ра в света. През април 33-годишната софиянка се завърна на корта след близо 4-годишно неявяване. От тогава тя игра на два шампионата в Испания. Сесил е със предпазена позиция в международната класация от юли 2019 година, когато изигра проследния си мач при експертите. Тогава тя бе на 213-та позиция. За последно тя игра на шампионат от Големия шлем през 2019 година, когато загуби на старта на квалификациите на “Уимбълдън ”. На “Ролан Гарос ” тя реализира най-големия си триумф в кариерата през 2005 година, когато стигна до четвъртфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР