Българските потребители заемат първо място сред 12 европейски страни от

...
Българските потребители заемат първо място сред 12 европейски страни от
Коментари Харесай

Българите са първи в Централна и Източна Европа по правене на селфита, сочи проучване

Българските консуматори заемат първо място измежду 12 европейски страни от Централна и Източна Европа, както и Скандинавския район, по потреблението на избрани функционалности на своите смарт телефони като селфи фотоси, шерване на сниманото наличие в обществените мрежи и слушане онлайн на музика. Това сочат данните на Huawei Summer Barometer 2017 - интернационално проучване, извършено през май месец измежду 6023 души на възраст сред 18 и 45 години, които имат или са употребявали смарт телефон през последните 24 месеца.

Целта на изследването е била да разбере какви са главните функционалности, които потребителите употребяват на своите телефони и защо ще употребяват устройствата си през идните летни месеци и планувани почивки.

84% от участващите в проучването българи са споделили, че това лято ще вършат селфи фотоси и ще споделят фотоси и видеа в обществените мрежи, с което заемаме първото място в класацията, изпреварвайки Румъния, Сърбия, Гърция, Унгария, Полша и четирите скандинавски страни.

Също по този начин е най-голям делът и на европейските консуматори от България (72%), които ще слушат музика онлайн по време на лятната отмора, изпреварвайки с 5 до 7 % Сърбия и Румъния. 88% от българите ще употребяват устройствата си и за навигация през лятото, заемайки второ място в Европа след Сърбия.

За българите е доста значимо да имат задоволително налично свободно пространство в телефоните си и дълъг живот на батерията, като на това мнение са 88% от тях при приблизително 83% за Европа. Животът на батерията е от доста значимо значение за смарт телефоните за 33% от българите при приблизително 19% за жителите на Стария континент.

В демографски проект мъжете доминират над дамите в потреблението на множеството механически функционалности на смарт телефон устройствата. Интересно е да се означи, че макар превеса на мъжете в желанията за потребление на селфи стикове през лятото, то дамите са тези, които не се тормозят да ги употребяват в действителност, за разлика от мъжете.

63% от българките смъкват музика на своите мобилни устройства авансово преди своята отмора при 48% за мъжете. Любопитна детайлност е, че 90% от дамите употребяват навигация на своите смарт телефони, до момента в който мъжете са по-оправни в резервациите през телефона.

Сравнително невисок е делът на употребяваните външни акумулатори или спомагателни зарядни устройства от българските мъже и дами - под 40%. 91% от хората на възраст сред 35 и 45 години споделят, че дългият живот на батерията е от изключителна значимост, 80% от тези на възраст сред 18 и 24 години имат потребност от огромен потенциал на паметта, а 77% от същата възрастова група търсят и камери с високо качество.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР