Българските пожарникари днес отбелязват деня на – техен небесен закрилник

...
Българските пожарникари днес отбелязват деня на – техен небесен закрилник
Коментари Харесай

Пожарникари са реагирали на 80 сигнала заради дъждовете, 20 са само от София

Българските пожарникари през днешния ден означават деня на – техен небесен покровител и настойник. На церемонията в столичната пожарна бе отслужен водосвет и бяха поднесени цветя пред мемориалната плоча на починалите при осъществяване на служебните си отговорности чиновници на ГДПБЗН.

От началото на годината нашите сътрудници са реагирали на повече от 24 800 катастрофи, от тях съвсем 15 000 са пожари. Пожари, които нанесоха тежки материални вреди.

Това сподели шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, съобщи кореспондент на БГНЕС.
 Предотвратиха гърмеж в асфалтова база до Автомагистрала Струма Предотвратиха гърмеж в асфалтова база до Автомагистрала " Струма "
Пожарникари предотвратиха гърмеж на асфалтова база край Автомагистрала " Струма “. Днес се е разразил пожар в региона на обекта, който се намира...

Само за предходната нощ сигналите, на които са работили екипи са към 80. В момента обстановката в страната е изцяло спокойна.

По думите на комисар Николов напоследък ситуацията в България се характеризира в южната част и на изток с пожари в горски и полски масиви, в западната част – с наводнения.

„ За наслада не такива, каквито се случиха в Западна Европа – Белгия, Германия, където взеха стотици жертви. При нас нещата са по-добре все още. Миналата нощ са реагирали на към 80 сигнала за паднали дървета, високи води, застрашени домове. За наслада починали и потърпевши при тези катастрофи няма. В момента обстановката в страната е изцяло спокойна. Разбира се, поради прогнозите за времето чакаме следобяд обилни превалявания най-много в западната част. Уверявам ви, че нашите сътрудници са подготвени, знаят какво да създадат, в случай че пристигна такова злополучие ”, уточни той.

От тези 80 сигнала от София са към двайсетина, както сподели Николова на първо място за паднали дървета, в регионите Красна поляна, Красно село, Люлин. „ Не е имало тежка бедствена обстановка, която да постанова активизиране на безусловно всички екипи на столичната пожарна ”, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР