Българските планински спасители и кучетата, които заминаха за Турция, имат

...
Българските планински спасители и кучетата, които заминаха за Турция, имат
Коментари Харесай

Планинските спасители и кучетата от ПСС, които заминаха за Турция, са в готовност да останат 5 дни

Българските планински спасители и кучетата, които отпътуваха за Турция, имат всичко належащо за петдневен самостоятелен престой, само че при нужда ще останат по-дълго време, това сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на Планинската избавителна работа Емил Нешев.

По думите му тази нощ, в 1:45 ч., спасителите и кучетата са пристигнали на летището в Адана, Турция. Засега ще останат в региона на Адана, само че в случай че се постанова, ще бъдат преместени. Ще се разисква в допълнение, в случай че има нужда те да останат по-дълго време в региона на земетресението.

Телефоните им ще са изключени, поради изискванията, при които работят, а връзката ни с тях е единствено при нужда, уточни Нешев. Спасителите имат радиовръзка между тях, добави той. Изпратените планински спасители са 12, дружно с тях са и пет кучета.  Грижата за кучетата ще се поставя единствено и само от българските спасители. 



Екипите на спешната дирекция на Столичната община са пристигнали в Турция, заяви нощес в профила си във фейсбук и кметът на София Йорданка Фандъкова. Шестнадесет души от звеното, оборудвани със профилирана техника за търсене и избавяне, са част от българския избавителен екип, който през днешния ден отпътува с двата самолета „ Спартан “ на Воeнновъздушните сили, с цел да помогне на потърпевшите от разрушителното земетресение в Турция.

В българския избавителен екип са чиновници на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община, Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и лекари от Военномедицинска академия, добавя кметът на София.

От БЧК имат подготвеност да изпратят 1000 спални комплекта, които включват походни кревати, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, горни и долни чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи и хавлии; в допълнение 1000 одеяла и 1000 комплекта спални чаршафи.

От взаимния катастрофален запас на Българския Червен кръст и на Турския Червен полумесец могат да бъдат предоставени 300 кухненски комплекта с посуда за хранене, 300 фамилни палатки, 300 радиатора, 1000 матрака и 3000 вълнени одеяла. Организацията събира средства в помощ на потърпевшите от земетресенията. Сметката е оповестена на уеб страницата на БЧК.

Разрушителни трусове станаха през вчерашния ден в Турция, на границата със Сирия, като по последни данни жертвите са над четири хиляди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР