Българските пациенти, които чакат за белодробни трансплантации, не могат да

...
Българските пациенти, които чакат за белодробни трансплантации, не могат да
Коментари Харесай

Нуждаещите се от белодробна трансплантация у нас остават без достъп до Евротрансплант

Българските пациенти, които чакат за белодробни трансплантации, не могат да бъдат трансплантирани в европейски клиники от мрежата на Евротрансплант. Това удостовери организацията с писмо до bTV.

От писмото обаче излиза наяве още, че страната може да кандидатства за образование на български медици в клиники от мрежата на Евротрансплант и от Агенцията по трансплантация към този момент са почнали процедурата.
Близките на Адриан желаят различен чакащ за белодробна трансплантация да замине за Италия Вдовица на различен пациент, недочакал трансплантация, съди Комисията за лекуване в чужбина към здравното министерство
Две клиники в Германия - в Есен и Йена, са изразили предпочитание да обучат български лекари. Клиниката във Виена, в която са трансплантирани 7 българи, не е поискала да работи още веднъж с нас и договорът няма да бъде възобновен.

Според Агенцията по трансплантация новото съглашение ще даде опция на българските пациенти да бъдат трансплантирани в тези клиники. До сключването му обаче това е невероятно.
Трима българи са умряли в очакване на белодробна трансплантация От здравното министерство търсят метод интервенциите да се вършат у нас
А в това време у нас петнайсет души чакат за белодробна трансплантация. Сред тях е и Магдалена Стоянова – майка на две деца.

Времето за 30-годишната жена тече в битка за всяка глътка въздух. Тя не може да получи здрав бял дроб в България, не може да замине и за чужбина. Пред очите на Магдалена си отиват двама души, недочакали трансплантация. Сред тях е и 29-годишният Адриан Петков.

" С Ади, който умря, бяхме дружно. За твори път трябваше да изживея смъртен случай с моето заболяване”, описа пред bTV Магдалена.

От Евротрансплант не показват период, в който новият контракт с България ще влезе в действие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР