Българските патриоти - ВМРО, НФСБ и Воля излизат на протест

...
Българските патриоти - ВМРО, НФСБ и Воля излизат на протест
Коментари Харесай

ВМРО, Воля и НФСБ излизат на протест пред централата на ДПС |

" Българските патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и Воля " излизат на митинг пред централата на Движението за права и свободи. Поводът е изявление на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, което съгласно патриотите слага под подозрение националната еднаквост на България.

" Недопустимо водачът на една записана и настояща на територията на Република България партия да прави изявления, които слагат под подозрение и териториалната целокупност на страната ", пишат оттова.

Изявлението, което провокира острата реакция на патриотите, водачът на Движение за права и свободи направи по време на срещата си с президента на южната ни съседка Реджеп Ердоган. Мустафа Карадайъ споделя: " Турция е нашата татковина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата битка е да защитим турската си еднаквост. Да защитим нашия език, вяра и традиции. Истински. "

От Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и " Воля " упорстват прокуратурата да се самосезира и допълват, че сходни изявления са рискови за етническия мир и са директна интервенция във вътрешната политика на страната ни.

и съобщи, че връзките сред София и Анкара са извънредно значими:

" Лидерът на Движението за права и свободи следва да премисли понятието " татковина " и в какъв подтекст го използва. И да си напомни клетвата, която е положил пред българското Народно заседание, да съблюдава българската конституция, където доста ясно е заложено, че не може да се основават партии на етническа и верска основа. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР