Българските партии трябва да узреят, че преди всичко ангажимента е

...
Българските партии трябва да узреят, че преди всичко ангажимента е
Коментари Харесай

Доц. д-р Стойчо Стойчев: Партийните лидери – в парламента, експертите – в кабинета

Българските партии би трябвало да узреят, че на първо място уговорката е към парламентарното болшинство, а не към кабинета. Лидерите не отиват да стават министри в кабинета, а остават в Народното събрание като водачи на своите парламентарни групи, оттова към този момент образуват политики, които по-късно механически или експертни лица в кабинета извършват.

Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът доцент доктор Стойчо Стойчев.

В тази предизборна акция партиите целят да активизират своите твърди електорати, които нямат потребност от в допълнение разбиране коя партия или претендент да поддържат. Това е предизвикано най-много от упованията за слаба изборна интензивност, тъй като при нея твърдите ядра вземат решение изхода от изборите, съобщи още доцент Стойчо Стойчев.

Той означи, че от това ще страдат най-много необятните гласоподаватели, които имат потребност от рационални причини, с цел да създадат осведомен избор, а такива липсват.

„ Партиите, които разполагат с корав електорат ще завоюват поддръжката на своите симпатизанти. За положително или неприятно обаче една от огромните политически партии, „ Продължаваме промяната “, не разполага с подобен електорат, тъй като тя е неотдавнашен феномен, пък и е претърпяла коренна смяна и по повод въз основата си и на основните лица, които са представителни за тази група хора. Те започнаха като артикул на президента Радев, след това влязоха в спор с него, в открита война сега, което в огромна степен ще промени напълно профила на хората, които подкрепяха Политическа партия на парламентарните избори през ноември, на 80% те няма да бъдат същите. Сега точно това е любопитно да се следи, в какъв публичен сегмент се намират хората, които ще поддържат Политическа партия, по какъв метод се реализира връзката с тях и дали това ще докара до добър резултат “, разяснява още доцент Стойчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР