Българските партии продължават да делят една разделена нива, която е

...
Българските партии продължават да делят една разделена нива, която е
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Армията на негласуващите стана мнозинство

Българските партии не престават да разделят една разграничена равнища, която е със синори, от 30 години насам. Армията на негласуващите стана болшинство в България. Това не са аполитични хора. Те желаят политиците да си правят работата, да не бъдат сервитьори на кавги, а хора, които си правят работата. Това съобщи пред БНР политологът Любомир Стефанов.

Гласоподавателите доста добре виждат нещата. Проблемът е, че политиците сякаш не престават да не ги виждат и се въртим в обаян кръг , посочи той.

Политологът направи разбор на възможностите на разнообразни обединения да влязат в идващия парламент. По отношение на обединението, Стефанов уточни, че следва да забележим дали 1 + 1 прави две. По думите му новата коалиция има късмет, в случай че успее да си изглади старозаветните проблеми - когато замирише на победа, да се изпотрепят за реденето на листите. Това може да се трансформира в братоубийствено кръвопролитие, което да им попречи да завоюват избори, които са нарисувани и да ги изгубят доста цветно, добави политологът.

Относно процесите в левицата Стефанов съобщи, че лявото в България не е съумяло да се изпълни със наличие. Според него Българска социалистическа партия не е съумяла да излезе от облика си на " аграрно-консервативна провинциална партия " от началото на прехода. По времето на Станишев, когато партията губеше избори, печелеше съвсем 1 милион гласа, разясни той.
 17 партии и 7 обединения се записаха за вота през април
17 партии и 7 обединения се записаха за вота през април

Предизборната акция стартита на 3 март

политологът дефинира като екзотична алтернатива, само че бе безапелационен, че партията надали ще влезе в Народното събрание.

По отношение на Има Такъв Народ, Любомир Стефанов посочи, че партията прави лаишки опит да влезе в Народното събрание с опцията. По думите му, в случай че е имало някакъв ореол, някаква загадка зад явлението Станислав Трифонов, към този момент я няма.

Експертите нямат харизма. Гражданите обичат водачи, които да следват. Тези двамата не съумяха да се утвърдят и да оставят диря, сподели Стефанов във връзка с новия политически план на и.

Според политологът Български напредък е почнала да импонира стабилно на българските гласоподаватели поради готовността на Янев да си сътрудничи с всеки, който предлага работещи решения, а хипотетична коалиция с Вътрешна македонска революционна организация ще изкристализира патриотичните нотки, които липсваха до този миг на Български напредък.

Стефанов сподели още и че Възраждане са достигнали тавана на електоралната си поддръжка .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР