Българските национални отбори ще отбележат стогодишнината от дебюта си на

...
Българските национални отбори ще отбележат стогодишнината от дебюта си на
Коментари Харесай

Българските национални отбори по футбол ще отбележат стогодишнината от дебюта си на международната сцена със златен екип

Българските национални тимове ще отбележат стогодишнината от дебюта си на интернационалната сцена със специфични екипи, създадени от Българския футболен съюз (БФС) и формалния му сътрудник – световноизвестната марка за спортни продукти Macron.

Днес, 16 декември 2023 година, се навършва тъкмо един век от основаването на БНСФ, с което се дава старт на проведения футбол у нас, а шест месеца по-късно – на 21 май 1924 година, представителният състав на страната ни играе първия си формален дуел.

В чест на кръглата годишнина на националните ни тимове, БФС и Macron показват пред спортната общност уникален екип, отдаден на богатата и сполучлива история на националните ни тимове в миналото столетие. Третата, юбилейна фланелка на България, е в цветова композиция от остаряло злато с кралскосини ръкави, а отличителният графичен детайл, сходно на другите два екипа, е релефната материя с претекстове, въодушевени от Голямата базилика в Плиска.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР