Българските моряците на кораб Царевна, който е блокиран в пристанището

...
Българските моряците на кораб Царевна, който е блокиран в пристанището
Коментари Харесай

Съпруга на моряк от кораба, блокиран в Мариупол: Нямат никаква подкрепа от държавата ни

Българските моряците на транспортен съд „ Царевна ”, който е блокиран в пристанището на Мариупол имат сериозне проблем с храната. Последната доставка е направена ден преди започването на войната и въпреки че те са понижили порциона си, тя е към този момент на изчерпване. Това сподели по Нова телевизия брачната половинка на един от моряците.

Тя беше безапелационна, че българите на борда на „ Царевна ” не получават никаква поддръжка от страната ни. Относно опциите за евакуация на моряците Севдалина Стоянова описа, че за такава се приказва още преди 10 дни. Тя обаче не е по проект от страната, а моряците е трябвало сами да намерят превоз. „ Това би било самоубийство ”, разяснява в ефир Стоянова.

Близките на 17-те български моряци нямат връзка с тях от два дни. Моряшката брачна половинка описа, че екипажа се крие от бомбите и снарядите, които падат в пристанището на Мариупол в машинното поделение на кораба, което е под водолинията. „ Една бомба е паднала доста близо до кораба и има по обшивката на корпуса огромни вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса ”, съобщи Севдалина Стоянова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР